IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водката не спасява от коронавируса, но отнема шофьорски права

Това видео показва, че паниката често води до неправилни решения

Водката не спасява от коронавируса, но отнема шофьорски права

Докато учени и лекари от цял свят работят върху създаването на ваксина срещу коронавируса, много хора се опитват да намалят опасността от заразяване, като се дезинфектират с подръчни средства. Някои от използваните препарати могат да вкарат човек в голяма беля. 

Доказателство за това е случай от Филипините, където президентът Родриго Дуарте въведе всеобща карантина, за да спре разпространяването на заболяването. Мотоциклетист, който се прибира към дома си е спрян от лекари и полицаи на контролно-пропускателен пункт, където се оказва, че има висока температура – 38 градуса. Във видеото се вижда, че тя е проверена на два пъти.

Мъжът е запитан, защо обикаля улиците в такова състояние, като отговорът му е, че е вдигнал температура, след като е изпил няколко водки, преди да потегли към дома си. Той смятал, че алкохолът ще му помогне да избегне заразяване с коронавирус.

Тъй като и във Филипините шофиране след употреба на алкохол е незаконно, мотоциклетистът е лишен от права за управление и е пратен в стационар, където ще бъде наблюдаван. Не се съобщава, дали мъжът е болен, но е потвърдено, че употребата на алкохол може да доведе до временно покачване на температурата на човешкото тяло, съобщава ABS-CBN.

По данни на Световната здравно организация, употребата на алкохол по никакъв начин не предотвратява и не задържа разпространението на вируса.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500