IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите поискаха помощ от автопроизводители в борбата с коронавируса

Британски заводи ще правят апарати за белодробна вентилация и друго медицинско оборудване

Властите поискаха помощ от автопроизводители в борбата с коронавируса

Националната служба за здравеопазване на Великобритания призова автомобилните компании  Rolls-Royce, Jaguar Land Rover, Ford и Honda, които имат заводи на територията на страната, да започнат да произвеждат медицинска техника, най-вече апарати за белодробна вентилация, които са нужни за тежко болните от коронавируса.

Премиерът Борис Джонсън е помолил общо 60 предприятия и организации да помогнат с медицинско оборудване, като компаниите ще могат са участват във всяка част от процеса – проектиране, закупуване на части, тестове и транспортиране. От Националната здравна служба са гарантирали, че ще изкупят всички апарати за вентилация, които бъдат произведени

Автомобилните компании вече реагираха на искането. Например, от Rolls-Royce и Jaguar Land Rover обявиха, че са готови да окажат всякаква помощ, която могат, а от Honda са готови да предоставят част от мощностите на завода си за производство на медицинско оборудване.

От Ford, на свой ред, обявиха, че техните специалисти в момента оценяват възможностите на двата завода във Великобритания. „Веднага щом сме наясно с помощта, която можем да окажем, ще го съобщим“, заявиха от компанията.

Ситуацията с коронавируса в Европа нанася огромни щети на автомобилна индустрия. Заводите на Renault,  PSA и FCA спряха работа, същото се отнася и за тези на Volkswagen Group (извън Германия), като от германския концерн вече предупредиха, че 2020 г. ще бъде една от най-трудните във финансов план, тъй болестта ще забави излизането на някои нови модели на пазара, както и ще намали сериозно продажбите.

Снимка: Rolls-Royce

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    Защо чак сега реагирахте, бе, хора, ръководещи цели държави и индустрии, защо? Защото си мислехте, че на вас ще ви се размине... грипчето... И сега ще духате супата, както и всички останали високомерни висши служители по света, от които зависи живота на милиони хора. Вие сте срам за цивилизацията, скрийте се!!!
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Автоиндустрията (а и не само тя) е пред тотален срив. Целият свят спира и щетите за икономиката ще са колосални. Такова нещо от Втората Световна Война насам света не е виждал. Просто китайците за пореден път излъгаха света, а трябваше всички полети от и до Китай да бъдат спрени още в началото на Януари (ама тогава висшите им партийни функционери обясняваха по телевизията как Ковид-19 не бил много заразен?!? изобщо само 9 от 10 човека контактували се заразяват)
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Нев ( преди 4 години )
    Да се бяха обърнали към ФВ, те са се доказали в чистите технологи! :)