IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat измъква части от карантинната зона в Италия

Компанията получи разрешение да се снабди от доставчик, затворен заради коронавируса

Компанията Fiat Chrysler е получила разрешение от властите да проникне в карантинната зона в градчето Кодоньо, за да се снабди с жизненоважни компоненти за производството си, съобщава агенция ANSA. В момента достъпът до Кодоньо, едно от огнищата на коронавируса в Италия, е забранен и пътищата се охраняват от полицията. В града има над 370 потвърдени случая на заболяването и 12 починали от него.


Фиат, коронавирус, Кодоньо


В изолираната зона се намира и фабриката на MTA Advanced Automotive Solutions, доставчик на електронни компоненти за Fiat, както и за съвместното предприятие на италианците и Peugeot за миниванове. Renault също призна, че получава части от MTA. По непотвърдени данни компанията е доставчик също на Jaguar Land Rover и BMW. Баварците обаче уточниха, че за момента не изпитват недостиг на компоненти.

Във Fiat са получили разрешение да преминат блокадата, защото са доказали, че без липсващите компоненти производството в заводите Мирафиори, Касино, Мелфи и Севел трябва да спре. Компанията е наела подизпълнител, който ще извърши доставката.


Кодоньо, коронавирус


Шефът на MТА призна, че е помолил властите да позволят възобновяване на производството във фабриката, макар и с много намален състав - само 60 от 600-те работници. Те така или иначе живеят в карантинната зона. Компанията познава мерките за борба с инфекцията, защото има и завод в Шанхай, подчерта мениджърът пред агенция ANSA.


0 от 500