IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи новия Elantra

Седанът за първи път получава хибридна версия

Hyundai  представи новия Elantra

Корейският производител Hyundai представи новото поколение на седана Elantra, който е получил голям брой нови технологии, както и първа в историята на модела хибридна задвижваща система.

Като габарити Elantra вече изпреварва основните си конкуренти на пазара Honda Civic, Mazda 3 и Toyota Corolla. Седанът е изграден на нова платформа, благодарение на която дължината е увеличена с 50 мм, а разстоянието между двете оси е нараснало с 25 мм.

Hyundai Elantra

Дизайнът на модела също е претърпял промени, като в предната и задната част изглеждат доста модерно. Това е получено благодарение на комбинацията от два фактора – увеличеното междуосие и по-кратките предни свесове. От Hyundai твърдят, че Elantra може да се счита и за купе с 4 врати, като полегатата задна част на покрива по никакъв начин не се отразява на пространството за пасажерите на втория ред седалки.

Повече внимание е обърнато на технологиите в автомобила. Още базовата версия получила 8,0-инчов мултимедиен комплекс с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Така Elantra става първият модел в този клас, оборудван с такава функция. А топ-вариант ще се предлага с 10,3-инчов дисплей.

Hyundai Elantra

С помощта на Bluetooth ще може да се получава достъп до всички цифрови датчици в автомобила и да се сваля информация, като това също досега не е предлагано в сегмента. Приборният панел е изяло цифров, като и до него достъпът може да се осъществи с Bluetooth. 

Новата Elantra получава огромно количество електронни асистенти, сред които влизат функция за автоматично спиране с разпознаване на пешеходците, система за контрола на полосата на движение, адаптивен круиз контрол, система за мониторинг на „слепите“ зони и др.

Още снимки - вижте в галерията:

За първи път в историята на модела се появява хибридна версия, която комбинира 1,6-литров двигател и електромотор със съвкупна мощност 139 к.с. Ще се предлага и досегашния 2,0-литров бензинов двигател със 147 к.с., а предстои излизане и на версия N-Line. Производството на седана стартира през есента, като цените ще станат ясни на старта на продажбите.

Снимки: Hyundai

 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Курник! ( преди 3 години )
    Прилича на отвратителен Шевролет!А двигателите са смешни, корейски *** с претенции!
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е пълна лъжа: ...с поддръжка на Apple CarPlay и Android ***. Така Elantra става първият модел в този клас, оборудван с такава функция. Проверявайте си инфото преди да ги пишете тези неща, защото не са верни! Имам чувството, че освен ВАГ то и Хюндай/КИА също са ви станали спонсори!
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дизайнът не е лош. Не мога да кажа, че колата е красива, но в никакъв случай не е и грозна. Воланът ми изглежда доста странно. Не зная що за приумица е, но не е никак добре на визия. Дано поне да е удобен! Основният недостатък на корейските коли е цената. Прекалено много ги вдигнаха. Наистина прекалиха. Не виждам причина да го правят. Нито качеството са вдигнали, нито по-скъпи материали слагат, нито нищо. С тези нереални и надути цени ме отказаха, като техен клиент, а бях готов да си взема .
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    нЕкъв ( преди 3 години )
    Мен задната част ме радва,но определено дизайнера е правил предницата полузаспал.
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Къде да повърна
  • #2
    20 rate up comment 6 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 3 години )
    успели са да я направят значително по-отвратителна от сегашния модел...похвално...
  • #1
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Николай ( преди 3 години )
    Хюндай за пореден път вдигат нивото. Всеки нов модел е по-добър и по-добър! Стават все по атрактивни на дизайн, интериор и екстериор. Много по-смислена покупка от ВАГ или дори франсетата, които също вдигнаха цените....