IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai поема лизинга на пострадалите от коронавируса

Мярката е за половин година, като ще засегне и собствениците на Genesis

Hyundai поема лизинга на пострадалите от коронавируса

Корейският производител Hyundai реши да помогне на клиентите си по време на епидемията от коранавирус, която се разраства по света. Компания ще помогне на всички, които са си купили автомобили от марките Hyundai и Genesis и са пострадали по един или друг начин заради заболяването, като ще поеме лизинговите им вноски за следващите 6 месеца.

Представител на Genesis (луксозната марка на Hyundai) обяви, че всички клиенти, които са си купили нов автомобил на бранда през периода 14 март – 20 април 2020 г. и сделката е финансирана от дружеството Genesis Finance, ще получат финансова подкрепа. Такава ще бъде оказана и на тези, които са останали без работа заради болестта.

На тези клиенти, които са станали или ще станат собственици на новата версия на Genesis G70 до 20 април, ще им бъде предложено да отложат плащанията си по лизинга за първите 3 месеца. Аналогично е положението и при марката Hyundai, като там сделката трябва да е финансирана от дружеството Hyundai Capital.

Разпространението на заразата по света удря жестоко автомобилната индустрия, най-вече в Европа. Заводите на FCA, Ferrari и Lamborghini спряха работа за поне 2 седмици. Фабриките на Volkswagen в Испания и в Словакия също затварят врати поне до края на март. Испанското предприятие на Ford излиза в почивка поне за 7 дни, а Tesla изтегли всичките си служители, които са в Германия заради предстоящото строителство на завод край Берлин.

Властите в Германия и Великобритания на свой ред обявиха, че се очакват прекъсвания на производството заради липса на оборудване. Това ще доведе и до спиране на работа в най-големите автомобилни предприятия.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Похвално за Хюндай, но си е маркетинг отвсякъде това, щото касае бъдещите им (евентуални) продажби, които не се очертава да са много за всички производители. Вместо да направят отстъпка ще поемат лизинга което си е същото като отстъпка. А тези които вече са си купили коли 2019 и не могат да си плащат лизинга?!? ...
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бръм ( преди 4 години )
    Малко е некоректно заглавието....Не били компютри, а компоти ..... :)
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немските производители освен да ти вземат колата заради неплатени вноски, друго не биха направили. Те са толкова алчни, безскрупулни и аморални, че просто няма на къде. За пари са готови на всичко. Печалбата за тях е най-важното и я преследват въпреки всичко с всякакви средства дори и криминални!
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Вие сериозно ли? Вярно, това си е един вид реклама, но дали немските производители ще направят същия жест? За БГ направо не искам и да коментирам, тук е някаква жунгла....Тия жъл..ури ми чупят главата. Никога, а *** НИКОГА няма да ги стигнем.