IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британска фирма направи кола на ток за 200 000 евро

AP-0 е първият самостоятелен модел на компанията Apex

Британска фирма направи кола на ток за 200 000 евро

Първата рожба на британския спортен производител Apex е електрически спортен модел. АР-0 бе представен в Лондон, след като плановете на марката дебютът да се проведе на автосалона в Женева се провалиха. Състезателният автомобил с шосейно разрешително ще се появи на пътя едва в края на 2022 г. Както подобава на подобен модел, той ще бъде съпътстван с амбициозна цена, която ще се върти около 200 000 евро.

Срещу тази сума клиентите ще получат 1,2-тонен лек двуместен модел, който се отличава с няколко необичайни дизайнерски детайла. Впечатляващи детайли са отварящите се нагоре врати и голямата перка в задната част на покрива, който отзад образува вертикалната част на задната светлина. Заедно с преминаващата през цялата широчина на автомобила хоризонтална светлина така се образува голям кръст.

Арех АР-0

Ниското тегло прави впечатление най-вече заради акумулатора с капацитет 90 кВт/ч, който позволява изминаването до 515 км с едно зареждане. С техника за бързо зареждане 80 % от капацитета могат да бъдат достигнати за 15 минути. лектромоторът е с мощност 650 к.с. и позволява спринт до 100 км/ч за 2,5 секунди, както и максимална скорост от над 300 км/ч.

AP-0 се характеризира с футуристичен кокпит с правоъгълен волан и инструментно табло като от изтребител. В него са поставени различни цифрови показатели и дисплеи за виртуалните външни огледала. Освен това АР-0 трябва да притежава автономност до ниво 4 благодарение на сензори Lidar.
Представеният в Лондон АР-0 е концептуален автомобил. Намеренията на британската фирма са да автомобилите да навлязат в следващите три години в серийно производство.

Снимки: Apex

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500