IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец предизвика най-бързите коли на планетата

Хибридът Czinger 21C вдига 100 км/ч от място за 1,9 секунди

Американец предизвика най-бързите коли на планетата

Конкуренцията в сегмента на свръхбързите автомобили става все по-ожесточена, като в него се включва още един кандидат за слава. Това е хибридът Czinger 21C, чиято премиера трябваше да се състои на автосалона в Женева, но той беше отложен. 

В крайна сметка, собственикът на едноименната компания Кевин Зингерт организира мероприятие в Лондон, на което да представи хиперколата. А тя прилича на състезателен автомобил, при който вратите се отварят нагоре. Мястото на шофьора е поставено по средата на салона, като пред него е разположен цифров приборен панел.

Czinger 21C

Задвижването на Czinger 21C става с хибриден агрегат, в който са комбинирани 2,9-литров V8 с два турбокомпресора и „плосък“ колянов вал. Този двигател се развърта до 11 000 об/мин, като развива 947,5 к.с. Помагат му два електромотора с мощност 200 к.с. и 370 Нм, които задвижват предната ок.

Системата съвкупно развива 1250 к.с., като теглото на хиперколата е едва 1200 кг, от които 120 се падат на шасито. Това осигурява безпрецедентна динамика – ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,9 секунди. За сравнение, най-бързият сериен автомобил на планетата – Bugatti Chiron, прави същото за 2,5 секунди.

Още снимки - вижте в галерията:

Автомобилът може да вдигне 300 км/ч и да спре напълно за 15 секунди. Максималната скорост на този „янки“ е 432 км/ч, като при скорост от 250 км/ч се генерира притискателна сила от 250 км/ч.

Снимки: Motor

0 от 500