IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Братята Дизел отнесоха глоба от 1 млн. долара

Американското ателие получи и забрана за доработка на дизелови мотори

Братята Дизел отнесоха глоба от 1 млн. долара

През 2016 г. в щата Юта стартира процес, заведен от местни екоактивисти срещу ателието Diesel Brothers. Неговите собственици бяха обвинени, че модифицирайки автомобили с дизелови двигатели, правят промени в задвижващите агрегати, като те засягат техните системи за пречистване. В повечето случаи се премахват филтрите за твърди частици, като така се повишава мощността на моторите.

Според Брайън Менч, ръководител на еколозите, незаконно модифицираните на дизелови пикапи нямат място на пътищата в щата. Той е категоричен, че всеки бизнес, който печели от замърсяването на въздуха, трябва да бъде подведен под отговорност.

Diesel Brothers

Окръжният съдия Робърт Шелби явно е на същото мнение, защото присъдата срещу Diesel Brothers е доста сурова. Ателието ще плати глоби в размер на 848 000 долара, като по-голяма част от сумата ще отиде във федералния бюджет. Още 90 000 долара ателието ще трябва да преведе на фонд, който се занимава с възстановяване на екологията, съобщава Motor1.

Освен това, фирмата получава доживотна забрана за създаване на подобни модификации за бъдеще, което означава прекратяване на доработката на дизелови мотори. Самите Diesel Brothers  обаче не са сериозно притеснени от решението на съда, като са се съгласили да платят глобата и няма да обжалват. Освен ателие за доработка на автомобили, собствениците на фирмата имат и собствено телевизионно предаване, което се излъчва още от 2016 г. и се радва на сериозен зрителски интерес.

Снимки: Diesel Brothers

0 от 500