IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford съкращава ударно дилърската си мрежа в Европа

Половината представителства на марката за заплашени със затваряне

Ford съкращава ударно дилърската си мрежа в Европа

Компанията Ford ще свие европейската си дилърска мрежа, за да може се върне към печалбате. Това ще засегне най-вече търговските представителства във Великобритания, като се очаква техният брой да бъде съкратен на половината, съобщава  Automotive News Europe.

Пред изданието президентът на  Ford of Europe – Стюърт Роули, призна, че подобни мерки ще бъдат подходящи за пазара, но отказа да разкрие колко дилърства на марката ще бъдат затворени. Според последните информации, във Великобритания ще бъдат затворени 180 от общ 400 представителства на марката.

„Очевидно е, че имаме много разходи за дистрибуция и те намаляват печалбата ни. Искаме да направим мрежата ни по-ефективна. В крайна сметка, нашите дилъри са частни инвеститори, които очакват възвръщаемост на вложените пари“, коментира Роули.

Основната промяна в европейската дистрибуторска мрежа на Ford ще включва ускорено преминаване към онлайн продажби в отговор на промените в потребителското търсене. Новата система на продажбите ще започне да действа в Европа при пускането на пазара на електрическия кросоувър Mustang Mach E, което е планирано за тази година.

„Клиентите искат да си поръчат автомобил онлайн и да го платят онлайн. За това обаче трябва единен интерфейс за всички дилърства, който съответно струва пари. А те няма да се появят с магическа пръчка, тоест трябва да дойдат отнякъде“, каза още президентът на Ford of Europe.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Математиката е проста, но не е за простаци от маркетинг отдела на ФОРД! Focus с 3 цилиндров двигател и автоматични скорости под 52к няма! ...Hyundai i30/ Kia CEED са по 38-45к преди отстъпките за автоматик и 4 цилиндъра с турбо...
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    к8Фн67 ( преди 4 години )
    Добре им го каза! Закривай.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Що за скалъпени обяснения? Истината е, че дръпнаха назад с продажбите, заради изпилените им прехвалени моторчета, които се оказаха доста зле откъм надеждност. Цените на колите им са доста високи, а качеството традициокнно е ниско. Това са причините, а не някакви софтуери за които дрънка тоя и заблуждава. Другата основна причина е, че колите им не са готови за новите еко норми и ще трябва да плащат огромни глоби и сега ще пестят, за да си платят глобите. Форд нямат ни хибриди ни електрички добри.