IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda възроди марката Eunos

Луксозната версия на MX-5 излиза в ограничен тираж

Mazda възроди марката Eunos

През първата половина на 90-те години на миналия век Mazda се заигра с премиум-сегмента, като създаде марката Eunos. Един от моделите, предлагани под този бранд, беше Roadster – вариант на MX-5 за пазара в Япония. Той се задържа до 1997 г., но в крайна сметка беше закрит по икономически съобръжения.

Сега Eunos Roadster се завръща, но не в Япония, а във Франция. Местното представителство на Mazda обяви, че пуска на пазара 110 бройки от MX-5 Eunos Edition, като това е начин за отдаване на почит към оригиналната спорттна кола.

Mazda MX-5 Eunos Edition

Всички роудстъри ще бъдат в черен цвят Jet Black, като ще получат черни джанти Rays, салон от кожа напа в отенък "бургундия" и специални емблеми. Двигателят си остава непроменен – 2,0-литров с мощност 184 к.с., като той може да се съчетава с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия.

В оборудването на този автомобил влизат още пакет от системи за безопасост i-Activsense, информационно-развлекателен комплекс с широки възможности, както и аудиосистема Bose с 9 колони.

Още снимки - вижте в галерията:

Желаещите да притежават Mazda MX-5 Eunos Edition ще трябва да побързат, а и да приготвят 34 600 евро. За сравнение, във Франция стандартният роудстър струва 28 900 евро.

Снимки: Mazda

0 от 500