IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забравените студии: Volvo T6 Roadster (2005)

Хот-род роудстърът на шведската марка напомня на Plymouth Prowler

Забравените студии: Volvo T6 Roadster (2005)

От време на време дори най-консервативните марки решават да изненадат света с нещо смело. Такъв бе случаят с Volvo, която през 2005 г. произвеждаше седани и комбита без особени претинции за оригиналност, но на автосалона SEMA в Лас Вегас представи спортен роудстър в хот-род стил.

Дизайнерската студия Volvo T6 Roadster впечатлява с много къси надвеси, свободно поставени гуми и наподобяващ на Plymouth Prowler силует.
T6 очевидно е вдъхновен от хот-род автомобилите от 50-те и 60-те години на миналия век. Те в повечето случаи се базират на модели от 20-те до 40-те години. Феновете заменяха оригиналния двигател с голям V8, демонтираха калниците и се състезаваха в стартове на четвърт миля.

Volvo T6 Roadster

Колкото и американски да изглежда T6 Roadster, шведите интегрираха емблемата си в решетката. Двуместният модел притежава шаси с тръбна рама, покрито с алуминиеви панели. Съответният плюс на пътя е много ниското тегло, което се отразява добре на динамиката.

Автомобилът се задвижва от редовия шестцилиндров двигател от Volvo S80 T6, от където идва и името Т6. 2,9-литровият бензинов агрегат е с мощност 272 к.с. в седана, а в студията развива дори 300 к.с. За разлика от S80, в студията агрегатът е монтиран отзад и задвижва задните колела. Кутията е петстепенна автоматична.

Снимки: Volvo

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Според класациите- Волво е най-добрата кола за секс. А това ,че Джереми се шегува е добра реклама за Волво.Самият Джереми има Волво и е техен почитател.Още си спомням какво каза за S60:Най-добрата кола с предно предаване!
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    вашият сексуален живот е в миналото ако карате волво Джереми Кларксон