IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои автомобили губят най-малко от цената си след 3 години?

Очаквано, Toyota и Lexus се представят отлично, но и Mercedes-Benz се справя добре

Способността за поддържане на висока цена след няколко години употреба е един от основните фактори при покупка на нов автомобил. За продавача, разбира се, това е повод за радост, докато при клиента е точно обратното. Експертите от Autostat съставиха списък на моделите, които запазват най-голяма част от цената си след 3 години от излизането си на пазара.

В случая, става въпрос за автомобили, произведени и съответно продадени през 2016 г. Анализът е направен след отчитане на общия брой продажби на съответния модел и съответно след препродажбата им през 2019 г. Представяме ви само лидерите в отделните сегменти, като остатъчната стойност е посочена в проценти. Моделите са подредени от този с най-ниска стойност след 3 години към този с най-висока.


Снимки: Производителите

0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    САЩ ( преди 4 години )
    Класацията е за автмобили в САЩ. Как стои въпросът в България? Или хайде - нека е поне в ЕС?
  • #2
    23 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За Мерцедесите несъм толкова убеден, но Тойотите и Хондте държат много висока цена при колите на старо. Отворете който и да е сайт за продажба наавтомобили и ще се убедите, че на тези марки колите втора ръка са с цени почти, като на нови. Има дори и единфенокмен, който не се е случвал с друга марка. В САЩ моделът на Тойота MR 2 имаше период в който колите настаро струваха повече отколкото новите. Просто търсенето е било толкова силно, че се е чакало повече от 1 г.и заради това така.
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тойота/Лексус, Мерцедес и всичми останали! Факт!!!