IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разкри с какво ще се бори срещу Tesla Model 3

Серийната версия на Concept i4 излиза на пазара догодина

BMW разкри с какво ще се бори срещу Tesla Model 3

Компанията BMW официално представи своето първо електрическо „гран купе“ - стилния седан i4. Премиерата на модела трябваше да се състои на автосалона в Женева, но заради отмяната му баварците заложиха на онлайн-предаване от Мюнхен, където догодина започва производството на серийния вариант.

По-голяма част от информацията беше разкрита още преди премиерата, като оставаше да видим някои детайли от дизайна. Концептуалният i4 получава гигантска решетка на радиатора, която в случая е само декор, зад който са скрити датчиците на системата за автопилот. Предната броня е останал без ненужните въздухозаборници, а като цяло седанът прилича на купе, като външните огледала са заменени от камери (те вероятно ще отпаднат при серийния вариант).

BMW Concept i4

Главната особеност на салона е огънатият към водача широк дисплей, обединяващ мултимедийната система и приборният панел. Подобна технология ще бъде използвана и при електрическият кросоувър iNext, който също ще излезе през 2021 г.

Потвърдени бяха и техническите характеристики на модела. BMW Concept i4 се задвижва от електромотор с 530 к.с. и батерия с капацитет 80 кВт/ч, които осигуряват пробег от 600 км с едно зареждане (по цикъла WLTP). Същите характеристики ще има и серийният електромобил, който ще трябва да се бори за клиенти с Tesla Model 3.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: BMW

0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Фен4е ( преди 4 години )
    Електрически пък зор да е 530 коня !?? Бе направия 120 к и да има пробек 700 -800 км примерно
  • #17
    19 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тесла та тесла.Бъбреците били големи.Вие не сте добре.Теслата на дизайн няма смисъл да я коментирам.Ако някой ми каже какво му харесва.Външна линия ли,интериор ли?Грозно та грозно като всички американски коли.Мерцедес и ауди от доста години са с големи решетки,алфите също,форд пък заприлича на астън мартин.Кое е грозвоно в решетките незнам ама новата x6 ,8 ,x5, 3, 5,7 и т.н нямат аналог по красота.
  • #16
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Raptora ( преди 4 години )
    Изключително грозна е тази предна решетка. Иначе колата си е супер.
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    Най-сетне! Голямо чакане беше. Дано да спазят сроковете и да имат достатъчен капацитет, че да не е доставката след две години.
  • #14
    14 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И след като е ел. автомобил, закво му е тая огромна кичозна решетка? А-а-а-а сетих се, идентичност, фукня, ала-бала. Не ставате пичове, с това остаряло мислене, не ставате. Една нова фирмичка като Тесла ги разцепи всичките стари, прогнили мастодонти, дето не знаят какво е това нещо - новото време.
  • #13
    6 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Големите марки ги дрънкат тия глупости от над 5 години - как почвали да правят ел. автомобили, как щели да правят па 20, па 40, па 60 модела на ток, па всички щели да са им на ток... дрън-дрън. Тук същата работа - взели едно готово прототипче, турили му малко синичко и... готово! Имаме ел. модел, другата година го пускаме. Ай да видим. Не че нещо, ама ел. колите на БМВ са много зле - продават средно по 1,5 броя на година.
  • #12
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Тия са пред фалит.Кво се хабите да ги коментирате.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    dragon ( преди 4 години )
    едва ли ама нада ли ..
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    А .. ( преди 4 години )
    Тесла 3 дали вопще ше осети "борбата"?
  • #9
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    От това което чета и по други чужди сайтове този концепт е максимално близо до серийно производство и като външен вид .Ще Има само леки корекции при огледалата и символични при фаровете .