IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пилоти от Формула 1 тестваха хиперколата Valkyrie

Верстапен и Албон останаха впечатлени от модела на Aston Martin (ВИДЕО)

Пилоти от Формула 1 тестваха хиперколата Valkyrie

Компанията Aston Martin, която е основен спонсор на отбора на Red Bull във Формула 1, докара пилотите Макс Верстапен и Алекс Албон на английската писта "Силвърстоун", където те тестваха хиперколата Valkyrie. Видео от изпитанията беше пуснато в YouTube.

Aston Martin Valkyrie разчита на силов агрегат на базата на 6,5-литров V12 двигател от  Cosworth, който може да се развърти до 11 200 об/мин, развивайки 1000 к.с. и 740 Нм въртящ момент. Това го прави най-мощния сериен атмосферен мотор на планетата. Той работи с електромотор с мощност 150 к.с., който се захранва от блок батерии, като максималната скорост на автомобила превишава 400 км/ч.

След теста Верстапен отбеляза невероятната притискателна сила, агресивния дизайн и удоволствието, което доставя този автомобил на шофьора си. На свой ред, Албон допълни, че усещането при управление на тази кола е като при каране на състезателен болид.

Хиперколата на Aston Martin все още е в стадий на разработка. Британската компания предвижда да произведе 150 бройки от Valkyrie, като всяка ще струва 3,2 млн. долара. Предвижда се и направата на пистова модификация AMR Pro, която ще излезе в тираж ог 25 единици. Всички те вече са продадени.

Снимка и видео: Aston Martin

0 от 500