IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin показа роудстъра Vantage

Моделът получи най-бързия сгъваем покрив в света

Aston Martin показа роудстъра Vantage

Когато говорим за Vantage Roadster, феновете на спортните автомобили си представят само едно – елегантни британски роудстъри с мощни двигатели и дълги традиции. В духа на тези традиции Aston Martin представи новия Vantage Roadster и едновременно с това въведе и механична предавателна кутия за купето.

Така отговори на желанията както на почитателите на шофирането на открито, така и на тези на трите педала. С това версиите на Vantage станаха три, а добавянето на ръчна кутия за купето намалява базовата цена до 114 850 паунда.

Атрактивния кабриолет, представен навреме за пролетта, изглежда добре без покрив. Задницата е с уникален капак на багажника, благодарение на загубата на задната колона и неподвижния прозорец. Той придава на автомобила елегантен силует от почти всички ъгли. Багажникът под него е с обем 200 литра – колкото за два сака за голф.

Aston Martin Vantage Roadster

Разкритият току-що модел притежава най-бързо сгъваемия покрив в света. Електрическият механизъм за сгъване отнема само седем секунди, за да се отвори или затвори изцяло, при това до скорост от 50 км/ч.

Използването на по-леки от обичайните части е помогнало за поддържане на теглото до едва 60 кг. Както може да се очаква, по-голямата част от допълнителната маса идва от нови структурни панели под колата, монтирани за възстановяване на структурна твърдост.

Aston Martin цитира максимална скорост от 306 км/ч и 3,8 секунди от 0 до 100 закабриолета. Това са само 8 км/ч и две десети по-малко от еквивалените стойности на купето. Двигателят е непроменен – 4-литров V8 с мощност 510 к.с. и 685 Нм и е разработен от AMG. За съжаление за роудстъра засега се предлага само автоматична кутия, докато ръчната остава запазена само за купето.

Със същите адаптивни амортисьори, динамичен контрол на стабилността, динамичен Torque Vectoring и електронен заден диференциал роудстърът получава динамиката на купето. Задните амортисьори са настроени специално, както и софтуерът на адаптивните амортисьори и калибрирането на ESP.

С въвеждането на Vantage Roadster са представени и серия нови опции за цялата гама Vantage. По случай 70-ия рожден ден на Vantage, Aston Marin представя радиаторната решетка Vane, която се предлага както за купето, така и за роудстъра.

А колко струва цялото удоволствие? Базовата цена на модела е 126 950 британски лири или 157 300 евро в Германия.

Снимки: Aston Martin

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500