IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Старо Bugatti Veyron впечатлява на диностенд

Хиперколата показва малка загуба на мощност (ВИДЕО)

Старо Bugatti Veyron впечатлява на диностенд

Колегите от Royalty Exotics качиха на техния YouTube-канал доста интересно видео, в което тестват една от първите произведени хиперколи Bugatti Veyron. И резултатите от изпитания са доста впечатляващи.

Половината от външните елементи от задната част на автомобила са свалени, след което екипът на Royalty Exotics се отправя към Лас Вегас, за да провери как се представя хиперколата на диностенд. На теория този Veyron разполага с 1001 к.с., които се осигурямат от 8,0-литров турбо W16, като максималният въртящ момент е 1250 Нм.

Проведени са три теста на диностенда, като най-добрият показател е 897 к.с. и 1232 Нм. Според специалистите от компанията Dynojet, която предоставя своя стенд за измерванията, механичните загуби на колата са около 20%. А това означава всъщност, че автомобилът е бил още по-мощен - 1076 к.с. и 1479 Нм.
Друг интересен резултат от тестовете е, че при измерване на диностенда този Veyron е достигнал скорост от 322 км/ч, докато стои неподвижен.

Сега в Royalty Exotics се готвят да увеличат мощността на двигателя на този Veyron, като му поставят по-производителна изпускателна система Ryft. Тя ще даде на двигателя 10-15% повече мощност, което означава около 1180 к.с.

Bugatti Veyron диностенд
Снимки и видео: Royalty Exotics 

 

0 от 500