IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните електромобили в света за 2019 г.

Tesla е убедителен лидер с Model 3, а ръстът на пазара е 10%

Най-продаваните електромобили в света за 2019 г.

Електромобилите постепенно набират скорост, въпреки че продажбите им все още са далеч от тези на колите с двигатели с вътрешно горене. Изданието Cleantechnica публикува резултатите на пазара на електрически автомобили за 2019 г., където убедителен лидер е Tesla. Компанията на Илон Мъск е на първо място сред производителите, като и трите модела, които предлага, влизат в Топ 20 (ако се броят и хибридите модели, както е в тази класация). Ако се смятат само тези изцяло на ток, Tesla има още един модел в първата десетка.

Топ 20 на производителите на електрически модели

Изданието отчита, че ръстът на продажби на колите на ток за 2019 г. е 10%. По мнение на анализаторите, това увеличение ще продължи, като за 2020 г. се очаква той да бъде над 12%, като това се дължи на новите екологични стандарти, като и на навлизането на масови модели на пазара.

Кои са най-продаваните електромобили - вижте в галерията:

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    грешка ( преди 4 години )
    имате грешка, повечето цитирани горе не са ел а хибриди, обновете информацията "Най-продаваните електромобили" ..
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 4 години )
    Доколкото знам айфон има доста повече от 35% надценка но Тесла има сравнима с тази на Мерц и БМВ така че не е уместно да се сравнява с айфон и другите няма такива които да плащат подобни надценки при масови модели
  • #1
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Е то и с Ай фоня ( преди 4 години )
    Е то и с Ай фон беше така преди 10г.! Днес той си остава премиум модел при който плащаш много голяма печалба над 35% от стойността му! Надолу обаче масово се ползват други марки...така ще стане и с Тесла след някоя година!