IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS Q8 стана още по-мощно и много по-ниско

Тунинг-фирмата Abt се погрижи за още по-сериозна доработка на кросоувъра

Audi RS Q8 стана още по-мощно и много по-ниско

Audi Sport могат да правят каквото си искат, но винаги ще има хора, за които мощността на RS-моделите няма да е достатъчна. И винаги ще има тунинг-фирми, които ще задоволяват желанието за още сила. Първа сред тях е Abt Sportsline, която твърди за себе си, че е най-голямата тунинг-работилница за моделите от концерна Volkswagen.

Сега дойде ред на един автомобил, за който изобщо не може да ни хрумне идеята, че има нужда от повече мощност. Това е 2,4-тонния SUV Audi RS Q8, който постави рекорд на Северната страна на Нюрбургринг – Нордшлайфе.

В серийната си версия той е с мощност 600 к.с. и 800 Нм, като ускорението му до 100 е за 3,8 секунди, максималната скорост 305 км/ч, а обиколката на Нордшлайфе бе извършена за 7:42 мин.

Abt Audi RS Q8

Какво ще се случи ако му бъде дадена още мощност, е въпрос на дискусия. Шосето ще се подпали? Ще се разпадне? Abt явно се интересува от отговора, тъй като вдига мощността на 4-литровия битурбо V8 с допълнителни 100 к.с. и 80 Нм. Резултатът са 700 к.с. и 880 нютонметра. Засега от тунинг-фирмата не дават данни за динамичните характеристики.

Вместо това се предлага ъпгрейд за стандартното въздушно окачване на мощното чудовище. Снижаването може да варира в три степени. В така нареченото комфортно ниво то е снижено с 15 милиметра, а в динамично – с 25.

Третата настройка е обозначена като ниво за товарене или Coffee-Mode – за да изглежда импозантно ниско на срещите Cars&Coffee. Тук RS Q8 се снижава с 65 милиметра и почти поглъща гумите си. При Abt гумите в комплект с джанти се предлагат в различни изпълнения – до 23 цола в диаметър.

Снимки: Abt Sportsline

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500