IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia официално показа новото Sorento

Кросоувърът дебютира у дома, идва в Европа през март

Kia официално показа новото Sorento

Компанията Kia официално представи новото поколение на кросоувъра си Sorento. Моделът дебютира пред публика в Южна Корея, а европейската му премиера ще се състои по време на автосалона в Женева през март.

Новата генерация на SUV-модела се отличава с напълно променена предна броня с фарове срещу мъгла, фирмена решетка на радиатора в стила на новата Optima, главна оптика със светодиоди и задни LED-светлини, разположени вертикално. На багажника е поставен надпис Sorento, а над него е разположен спойлер с вградени габарити със стоп-сигнал

Kia Sorento

Салонът на кросоувъра може да се похвали с ергономичност, високи технологии и лукс. Новото Sorento получава мултимедийна система с гигантски тъч-скрийн (10,2 инча), сензорен блок за управление на климатика (12,3 инча) и безкабелно зарядно за смартфони. Скоростите ще се сменят с "шайба", а за избора на режимите на движение отговаря специален селектор. 

От Kia засега не разкриват двигателите на автомобила, като е известно единствено, че топ-версията ще получи 3,8-литров V6 с мощност 305 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Ще има и хибридна версия с 2,0-литров турбомотор и мощност 154 к.с., като този агрегат се поставя на новата Optima.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Kia

0 от 500