IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia инвестира 25 млрд. долара в електромобили и автопилот

До 2025 г. компанията ще предложи на пазара 11 модела на ток

Kia инвестира 25 млрд. долара в електромобили и автопилот

Компанията Kia представи своя нов глобален план за развитие, който предвижда сериозни инвестиции в нови технологии за електромобили и автономно придвижване на автомобилите.

Съгласно новата стратегия, до 2025 г. корейският производител ще пусне на пазара 11 електромобила, които трябва да осигурят около 6,6% от продажбите на марката. Това означава годишно Kia да продава над 500 000 превозни средства на ток. Ако се добавят и хибридите, целта е още по-висока - 1 млн. бройки на година.

Автомобилният производител залага най-вече на пазарите в развитите страни, докато на останалите електрически модели ще се предлагат избирателно. На тези пазари KIa ще продължи да залага на модели с двигатели с вътрешно горене.

Другото направление, в което ще съсредоточи сериозни усилия марката, е разширяване на мобилните услуги в големите мегаполиси и развитието на системи за автономно движение. Общата инвестиция на Kia в програмата е 25 млрд. долара. Очакванията са операционната печалба да бъде не по-малко от 6%, като реализирането на този план стартира през втората половина на 2020 г.

Снимка: Kia

0 от 500