IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малкият кросоувър на Kia ще е глобален модел

Паркетният Sonet започва живота си в Индия, но ще се продава в цял свят

Малкият кросоувър на Kia ще е глобален модел

Компанията Kia започна настъпление на пазара в Индия през миналата година, но засега продава в страната само два модела - кросоувъра Seltos и минивана Carnival. Сега предстои разширяване на гамата, като на автосалона Auto Expo в Ню Делхи през февруари предстои премиера на концептуалния "паркетен" Kia Sonet. 

Всъщност, кросоувърът ще повтаря до голяма степен Hyundai Venue, който дебютира през миналата пролет. Версията на Kia ще се отличава като дизайн на екстериора и интериора, но технически ще повтаря модела на Hyundai. Това означава, че Sonet ще е с дължина под 4 метра и само с предно предаване, но ще има светодиодни фарове и големи джанти.

Kia Sonet

Концептуалният модел ще бъде доста близък до серийната версия, чието производство трябва да стартира през втората половина на година. В Индия Hyundai Venue се предлага с избор от три двигателя - атмосферен 1.2 (83 к.с.), турбодизел 1.4 (90 к.с.) и бензинов турбомотор 1.0 (120 к.с.). Вероятно, Seltos ще получи същите задвижващи агрегати.

В компанията обаче смятат, че подобен кросоувър има огромен потенциал и затова ще започнат да го предлагат и на други пазари. За някои от тях Seltos ще получи други двигатели, но задвижването във всички случаи ще е само предно.

Снимки: Kia

 

0 от 500