IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата KIA Optima няма да се продава в Европа

Причината е слабото търсене на седани на континента

Новата KIA Optima няма да се продава в Европа

Новото поколение на бизнес-седана KIA Optima (известно още и като K5) беше показано по-рано тази есен. Европейските клиенти обаче няма да получат възможност да си го купят, тъй като поне в близките 12 месеца моделът няма да се предлага на Стария континент. А е напълно възможно новата Optima изобщо да не се появи на пазарите в Европа.

Това разкрива корейското изданието Korean Car Blog, което цитира генералният директор на KIA Motors Europe - Емилио Ерера. Така той потвърди появилите се напоследък слухове за бъдещето на модела. Косвено доказателство за тях е и решението на KIA Motors UK да спре продажбите на предишното поколение на Optima заради слабото му търсене.

Kia K5/Optima

"Пускането на Optima през 2010 г. беше началото на една нова ера за компанията ни, като дизайнът на модела трябваше да промени начина, по който марката се приемаше на различни пазари. Надявам се, че подобен ефект ще има и с новия K5, който има дизайн на фастбек, а не на седан", обясни Ерера.

В разработката на новото поколение на автомобила участваха специалисти от трите дизайнерски студия на KIA - в Северна Америка, Европа и Южна Корея. Спадът на продажбите на седаните на Стария континент обаче кара компанията да се откаже от този пазар (поне към момента) и да се насочи към страни, в които се търсят автомобили от този клас.

Kia K5/Optima

Снимки: KIA

 

0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Страхотна Киа, а този Файтон си го наври в сервиза за да не се излагаш.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха Фаетон за 25 хилки си е жива гробница.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    lordlosh ( преди 4 години )
    Всъщност се опитват да ни убедят, че видиш ли нямало пазар, което не е вярно.Аз лично не виждам никой от Киа да е излязъл и казал директно, че Оптимата няма да излиза за европейския пазар. За мен това ще е огромна грешка. Колата изглежда разкошно и предвид голямата гаранция и ниската цена за такъв тип кола ще се купува здраво.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 4 години )
    Я кажи като влезеш в сервиза с по-малко от 1500 лева успяваш ли да се измъкнеш а? Фаетон за 25 хиляди си е каруца на поне 400 хил.км.
  • #6
    0 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ела да те повозя на Volkswagen Phaeton за да разбереш какво е отличен седан за 25 000 лева. Без пари практически. И после камри ще ти се струва като такси
  • #5
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Роко сифреди ( преди 4 години )
    Кой ще купи този китайски *** на цената на немски автомобил?
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Та споменах за Камри. Преди време мислех да внасям от САЩ такъв. Преди време в Европа се е предлагал, но поради слабото търсене са го спрели. Сега за щастие пак се предлага. Има избор не е да няма. Това е един страхотен автомобил. Наистина е страхотен. Карах го, хибрид е и съм впечатлен. Карах обаче и новата РАВ4 хибрид 4х4. Еми просто няма база за сравнение. Ако искам комфорт и удобство Камри. Да, обаче имам жена и 2 деца. По-практичното е РАВ4 при всички положения и така си направих своя избор
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 По принцип си прав, ама не съвсем. Предлагаха се доста седани, но европееца не ги иска просто. Първо беше модата на комбитата. После малко понамаля тази мода и всички взеха хечбеци да купуват, а сега е СУВ модата на линия. Та в този смисъл за седаните просто няма пазар в Европа. За мен са много красиви и готини коли, но от практична гл.т. не са съвсем ОК. В багажника се събира малко. А между другото се предлага от скоро Тойота Камри. Един отличен седна за любителите на добрите седани.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Европейския комунизъм вече дава видими резултати по всички направления.Най много регулации и забрани, най високите данъци в света, най високите цени, най голям отрицателен прираст на кореннотото бяло население, застаряващи народи, липса на иновации, добре платените работни места вече са рядкост за младите европейци и голяма част от тях живеят с родителите си до 35-40г.Европейците всяка година стават все по бедни и както е тръгнало скоро никакви автомобили няма да могат да си позволят.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е как да има търсене на седани, като вече никой не иска да ги предлага? Ако изключим т.нар. премиуми, как да си купя вече Vectra/Insignia, Mondeo, Sonata/I40, Magentis/Optima и др. по-средна пара и 3-обемни. Всички били искали SUV и затова дайте да не правим друго... :-(