IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Kia Optima - забранена за таксита

В компанията смятат, че това влияе негативно на имиджа на модела

Новата Kia Optima - забранена за таксита

Новото поколение на Kia K5, известна още като Optima, дебютира преди по-малко от месец, като се радва на огромен интерес от страна на клиентите. До момента компанията е събрала над 16 000 поръчки за модела, което при годишен производствен план от 70 000 бройки е отлично постижение.

Очаква се, че Optima ще се ползва с огромен интерес и на други пазари, но моделът няма да се продава на таксиметрови служби. А именно те изкупиха близо 40% от тиража на предишното поколение, съобщава изданию Korea JoongAng Daily, като се позовава на източник от Kia.

Kia K5/Optima

Радикалното решение се дължи на мнението на ръководството на компанията, което счита, че използването на K5/Optima като такси кара частните клиенти, най-вече тези от младото покоение, да избягват модела и съответно вредят на неговия имидж. В същото време обаче останалите бройки от предишното поколение ще се продават на таксиметрови служби, като се подготвя специална версия на модела, предназначена именно за това.

В Южна Корея новото поколение на модела се предлага на цени между 19 700 и 28 000 щатски долара, като в гамата двигатели са включени хибриден агрегат, както и версия на газ. Все още не е ясно с какви мотори ще се предлага европейския вариант на автомобила.


Още снимки на модела - вижте в галерията

Снимки: Kia

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    почнаха да правят дизайн няма спор. преди години в Южна Корея се качвах на таксита Рено-самсунг. някакъв грозен ръбат модел, но тогава бяха влезли и новите модели на марката- близнаци на талисман.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    xxc ( преди 4 години )
    до всички разбирачи - първо в Германия такситата са Е класа, БМВ няма нито едно; второ това е една от причините всички модели на МБ да се харчат като топъл хляб, а единствено Е класата да отстъпва значително по продажби спрямо БМВ 5цатака че Киа знаят какво искат, няма нужда от акълии
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 какво значи това? Аз си мислех, че компанията избира най-изгодният финансово автомобил и купува много бройки за флотилията си.. как се избира дуракоустойчив преди да е тестван?
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    колко фиат кубо сте виждали с друг освен жълт цвят? ...
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    пепе ( преди 4 години )
    В Германия всичките таксита са БМВ или Мерцедес. Просто Киа трбва да забранят само там, където е практика пропаднали се*яци да стават бакшиши щото за друго не стават. В Германия нека си има и Киа бакшиши.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    много ясно че вреди на имиджа... Ако някой иска да си купи нова лъскава кола от този клас, но всяко второ такси в града е такова - аз поне няма да си я купя. Има доста конглокенция в днешния автомобилен пазар за да съм бакшиш с друг цвят на колата... Тестването няма нищо общо тук - това че ги карат бакшишите не ги прави по-здрави. Това се разбира евентуално след години.
  • #3
    25 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Точно, един автомобил, ако се кара от бакшуги, значи е дуракоустойчив!
  • #2
    42 rate up comment 3 rate down comment
    Смешковци! ( преди 4 години )
    Е-класата повече от 30 години се ползва като такси в Германия и др. страни (с малките мотори) и никой никъде не е казал, че това е намалило имиджа! Напротив, с такситата Мерцедес отново се доказа като здрав и надежден автомобил, изминаващ стотици хиляди, та и милион км.!
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Добро решение, даже могат да запазят производството на старото поколение за известно време с намелена цена именно за таксита