IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Dacia на ток ще е готова до 2 години

В основата на модела ще е китайското Renault K-ZE

Първата Dacia на ток ще е готова до 2 години

Компанията Renault провежда мащабна електрификацията на моделната си тама. Вече на пазара е Renault Zoe, а наскоро бяха анонсирани хибридните Captur, Megane  и Clio. В списъка попадат още 9 модела, които засега се пазят в тайна. Освен тях, ще се появи и първата Dacia на ток, съобщава изданието Motor1, което се добра до плановете на френския производител.

Липсата на информация кара експертите да правят предположения, като засега има две версии. Според по-малко вероятно, Dacia EV ще представлява бюджетна версия на бъдещото Twingo Z.E. По-вероятно обаче, първият модел на ток на румънската марка да се превърне в европейски вариант на бюджетното Renault City K-ZE, пуснато на пазара в Китай през миналата година.

Renault EV планове

В полза на това предположение е фактът, че наскоро Renault обяви предстоящо излизане на K-ZE, адаптиран за Европа. Този електромобил ще използва по-съвременни технологии и ще има по-голям пробег в сравнение с китайския вариант.

Сегашното Renault City K-ZE (на снимката долу) има един електромотор на предната ос с мощност от само 44 к.с., а капацитетът на акумулаторната батерия е 26,8 кВт/ч, които стигат за пробег от 271 км. В Китай електромобилът се продава за 61 800 юана, което е около 8200 евро. Съответно, версията за Европа освен, че ще е по-добре оборудвана, ще и по-скъпа.

Renault EV планове

Във всички случаи, първият модел на Dacia на ток ще трябва да се конкурира с другите достъпни електромобили на пазара в Европа - Skoda Citigoe iV, SEAT Mii Electric и VW e-up! 

Снимки: Motor1


 

0 от 500
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При положение че Е-ситиго е от 21К евро ако дачията е от 13-14К евро с близък пробег и задължително доста повече от 44коня (все пак тежи 1 тон) ще отвее конКурентите в класа