IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan съди Гон за 91 млн. долара

Претенциите на компанията срещу бившия й шеф ще се увеличават

Nissan съди Гон за 91 млн. долара

Японският автомобилен производител Nissan Motro Co. заведе дело срещу Карлос Гон в окръжния съд в Йокохама. Компанията настоява бившият председател на борда на директорите да плати 10 млрд. йени или около 91 млн. долара, за да възстанови загубите, причинени от "незаконните му действия в продължение на много години".

Загубите са заради нарушения на Закона за финансовите инструменти и обмен, свързани с изкривяването от страна на Гон на финансовите отчети, нарушаване задълженията му като директор и загуби, причинени от използване средствата и активите на дружеството за лични цели. В бъдеще претенциите на компанията ще продължат да се увеличават заради щетите, които тя ще понесе във връзка с плащането на глоби към Агенцията за финансови услуги въз основа на препоръките на Комисията за надзор на ценни книжа и борси, и др. глоби.

Nissan

В отговор на бягството на Гон от Япония и опита да избегне законното наказание, Nissan засили усилията си за осигуряване на отговорност, включително иск за възстановяване на загубите от бившия председател на борда. Компанията си запазва правото да "предприема допълнителни правни действия относно всякакви незаконни и клеветнически изявления, направени в медиите, след като Гон избяга в Ливан".

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 5 употреба на дума,която няма абсолютно никакво значение/бандустан/ те прави абсолютен невежа. Изказвай се с понятни думи и неграмотно е да пишеш собствени имена с малка буква,справка наименоманието на Рено идва от името на неговия основател Луи Рено.
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Всъщност ... ( преди 4 години )
    ..мошеник, по-голяма мошеник, най-голям мошеник, жабар от бандустантски произход, работещ за рено!
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, германец! Лъжец, по-голям мъжец, най-голям лъжец, германец. ошеник, по-голяма мошеник, най-голям мошеник, германец. Немците водят по всички параграфи!
  • #2
    14 rate up comment 8 rate down comment
    електрифициран ( преди 4 години )
    Ще има да търсят такъв като Карлос да ги извади от тресавището, но вече няма балами. Видяха какво е отношението към такива менажери от меринджеи
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Гон ( преди 4 години )
    Да добре ще ги платя утре...