IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разкри новото поколение на Sorento

Флагманският кросоувър на корейците ще получи две хибридни версии

Kia разкри новото поколение на Sorento

Компанията Kia публикува снимки на екстериора и на салона на новото поколение на флагманския си кросоувър Sorento. Официалната премиера на модела ще се състои на 3 март по време на автосалона в Женева, а продажбите в Европа трябва да стартират до края на година. 

Новата генерация на Sorento ще получи фирмената решетка на радиатора в стила "Усмивка на тигър" с хром по края и по-ъгловат дизайн. Кросоувърът ще е оборудван със светодиодни основни фарове с 3 секции, нова предна броня с вградени фарове срещу мъгла, спойлери и рейлинги на покрива.

Kia Sorento

В салона на автомобила ще бъде поставен цифров приборен панел и голям сензорен дисплей на мултимедийната система. Познатият селектор на автоматичната скоростна кутия ще бъде заменен от "шайба".

Засега всички технически подробности за четвъртото поколение на флагманския кросоувър на Kia се държат в тайна. По информацията на The Korean Car Blog, автомобилът ще получи 2,5-литров атмосферен мотор за някои пазари. В гамата ще попаднат още турбодвигатели с обем 2,0 и 2,5 литра (всички с по 4 цилиндъра), а топ-версията ще разчита на 3,8-литров V6 с 295 к.с. и 395 Нм въртящ момент.

Още снимки - вижте в галерията.

Ще има и версия с 2,2-литров дизел, а не се изключва появата и на 2,5-литров мотор на същото гориво. Новото Sorento ще се предлага както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. Ще има и поне два хибрида - с 1,6-литров бензинов и 2,2-дизелов мотори.

Снимки: Kia

0 от 500