IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа новия си кросоувър

Компактният Sonet става глобален модел, ще се предлага с избор от 3 двигателя

Kia показа новия си кросоувър

На автомобилния салон в индийската столица Ню Делхи се състоя световната премиера на кросоувъра Kia Sonet. Компактният модел дебютира като концепт, но скоро ще се превърне в глобален, което означава, че ще се появи и на други пазари, включително в Европа. Стартът на продажбите на индийския пазар е планиран за втората половина на настоящата година.

Кросоувърът Sonet е третият модел на Kia Motors в Индия и е насочен към  младите хора, които активно "общуват със света", водят активен начин на живот и се интересуват от технологиите. Именно към тях е адресиран и яркият външен вид на модела: фирмената решетка, наречена "носът на тигъра", "кукички" на дневните светлини и фаровете, свързани чрез LED лента.

Kia Sonet

В салона, скрит зад тонираните прозорци, има мултимедийна система с 10,25-инчов дисплей и комуникационна платформа UVO Connect, както и премиум аудио система Bose. Производителят твърди, че това е най-просторният салон в този клас и има уникално оборудване, което за първи път се предлага в сегмента на компактните кросоувъри.

Kia Sonet

Най-близкият роднина на Sonet е Hyundai Venue - и именно с него серийната версия на кросоувъра ще подели моторната гама. Моделът ще се предлага с избор от три двигателя: 1,2-литров атмосферен (83 к.с.), 1.4-литров дизелов (90 к.с.) и 1-литров бензинов турбо (120 к.с.). Sonet е оборудван с ръчна скоростна кутия iMT.

Снимки: Kia

0 от 500