IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли "мъникът" на Porsche наистина да вдигне 305 км/ч?

Вижте как се правя 718 Spyder на германска магистрала (ВИДЕО)

Може ли

Екипът на YouTube-канала AutoTopNL реши да провери, как се представя обновеното купе Porsche 718 Boxster на аутобан в Германия. По данни на компанията-производител, малкият спортен модел развива 305 км/ч, което е 32 км/ч повече от предшественика му.

Всъщност, когато стане дума за спортните коли на Porsche, повечето хора се сещат за 911, въпреки че Cayman и Boxster, които са със средно разположение на двигателя, превъзхождат батко си. Това се отнася, разбира се, за версиите на 911 със задно разположен мотор.

Porsche 718 Boxster

Версии 718 Spyder и 718 Cayman GT4 вече са оборудвани с 4,0-литров редови двигател с 6 цилиндъра, който е свъран с 6-степенна механична скоростна кутия. В случая, инженерите на Porsche са преработили стария мотор с обем 3,0 литра, използван при 911, като са махнали турбините и така са получили мощност от 414 к.с.

"Пипнати" е също и шасито на 718, като са поставени нови компоненти на предното окачване, преработени са стабилизаторити и опорите, като така може да се регулира височината. Водачът има на разположение голям брой въможности за персонализация на окачването, което също е сред предимствата на автомобила.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500