IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коли на Ferrari се крадат по нова схема

Автомобилите се отмъкват под предлог, че има сервизна акция

Коли на Ferrari се крадат по нова схема

Италианският производител на спортни коли Ferrari предупреди клиентите си за появата на нова схема, с която лесно се крадат автомобили на марката. Вече са регистрирани случаи в Южна Америка, Южна Корея и Южна Африка, съобщава изданието Car Mag.

Крадците се представят пред собствениците на автомобилите като служители на официални дилърства на марката и ги информират, че предстои сервизна акция. И тъй като пътуването със суперколите на Ferrari е опасно им предлагат, да ги качат на платформа и да ги закарат в сервиза за ремонт, който е безплатен.

Ferrari 812 Superfast

Собственик на ново 812 Superfast от района на Рандбург, северно от Йоханесбург, се доверил на мошениците и им е дал колата си. Няколко дни по-късно тя е открита разбита и изоставена на селски път.

Подобни опити за кражба са правени още в Южна Корея и в Южна Америка, но там собствениците на колите са се усетили, че има нещо нередно и са се обадили на дилърите, от които са купили автомобилите си. От централата на Ferrari публикуваха официално писмо, в което обявиха, че производителят никога не използва репатрак за превоз на колата в сервиза. И ако клиентът получи подобно предложение, той трябва бързо да се свърже с търговеца, от който е купил автомобила.

Снимки: Ferrari

 

0 от 500