IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 550 Spyder получи златен двигател

Моделът се откроява и с централно разположената шофьорска седалка (ВИДЕО)

Porsche 550 Spyder получи златен двигател

Базираната в Калифорния фирма Vintage Motorcars, специализирана в реставрацията на ретро автомобили, направи уникален Porsche 550 Spyder с централно разположена шофьорска седалка и позлатен двигател.

"Златното" Porsche 550 Spyder е пълна реплика на спортния автомобил и е изработен по поръчка от богат клиент на ателието. От оригиналния модел той се различава по централно разположено шофьорско място като при McLaren F1. За целта специалистите от студиото трябваше да направят редица промени в оформлението на основните системи за управление, кормилния механизъм, скоростната кутия, и да променят схемата за монтаж на резервоара за гориво, която при оригиналното Porsche 550 е поставен отпред.

Каросерията на репликата е боядисано в кафяв нюанс от палитрата на Toyota. "Златният" спайдър има специално проектирани джанти в стила на класическите колела Fuchs. Салонът, багажното отделение и долната част на капака на багажника са облицовани с оранжева кожа с карирани вложки. Надписът "Spyder" на приборния панел заменен с името на автомобила - "Selfish", изписано със същия шрифт.

Автомобилът, чиято маса е 590 кг, се задвижва от традиционния за Porsche 550 Spyder двигател тип "боксер", като някои от елементите са покрити със злато. Работният му обем е увеличен до 2,6 литра, а мощността - до 200 коня. Втората съща спортна кола майсторите от Vintage Motorcars са оборудвали с турбо двигател на Subaru. Ателието посочва, че нито един от оцелелите колекционерски спортни автомобили, произведени от Porsche през 50-те г. на миналия век, не са пострадали.

0 от 500