IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Великобритания ще забрани и хибридите

Радикалната мярка ще се случи в сравнително кратки срокове - от 2035 година

Великобритания ще забрани и хибридите

Властите във Великобритания продължават да затягат мерките за борба с вредните емисии, отделяни от автомобилите. На Острова постепенно се въвеждат забрани за дизелови автомобили, а хибридните полека започнат да се налагат на мястото на бензиновите.

Следващата крачка в тази посока обаче е доста изненадваща, тъй като тя ще засегне хибридните модели. Именно те сега набират огромна популярност, тъй като инфраструктурата не е готова да приеме толкова голям брой електромобили. Въпреки това хибридите ще бъдат забранени, като това ще влезе в сила от 2035 година, съобщава The Daily Mail.

Някои държави вече обявиха, че също ще забранят хибридните автомобили. В Дания, Нидерландия, Швеция и Ирландия пълното ограничаване на тяхното използване може да влезе в сила по-рано, отколкото във Великобритания - още през 2030 година.

Друга мярка, която парламентът на Великобритания подготвя, е ограничение за използването на пластмаси. За поставянето на този материал ще трябва специално разрешение, като това също ще засегне автомобилната индустрия.

Снимка: Carsweek

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Забрана на личните автомобили няма да има. Това означава затриване на една от най големите световни индустрии - автомобилната. Пряко и косвено там работят милиони хора които биха останали на улицата. Следва икономическа криза която не от полза за никой. Защото шерването на коли няма да може да натовари и 10% от сегашните мощности. И цигарената индустрия е непрекъснато притискане а хората си пушат въпреки това. При положение че цигарите не носят никаква полза за разлика от колите
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 години )
    До #1:"Ручам" е остаряла/диалектна форма на глагола "ям"...Не означава тичам. Давайте го по-грамотно, pls :)))
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Хи хи ( преди 4 години )
    Гретинясали и Тундбергясали балъци бол
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хи хи ( преди 4 години )
    В центъра на Лондон около Сент Джеймс парк се мяркат все Ягуари и Бентлито, па не знам за хибриди и електрички...
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    Голям праз. Ще караме мотори! Като бях малък веднъж ми дадоха да дърпам юздите на магарето и пак беше забавно. Едно си отива, друго идва. Нема се плашите!
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Освен това да не мислите че на 01/01/2050 държавата ще мине и ще конфискува всички лични коли. 2049-та си купуваш кола и имаш още 10-тина години кола. Отделно подобна забравна в БГ едва ли ще видим преди края на века. Също така ако не се разпадне/промени ЕС има ли една страна да не наложи забрана - там проджбата ще продължи а идеята на ЕС е свободно движение на стоки. Т.е. реекспорта от БГ ще скочи жестоко.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Имам странното усещане, че не знаеш значението на думата ручам и я ползваш не на място! Вземи погледни какво означава преди да я ползваш друг път, че ставаш смешен с желанието си да се направиш на интересен!
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Просто тенденцията е да става скъпо да имаш собствена кола в града. Дори в момента в много големи европейски градове младите не искат да имат кола - паркирането е често е сложно и/или скъпо, а градския транспорт е като слънце. За 2-та или 3-те пъти в месеца, когато ще ти трябва да разнасяш нещо или да пътуваш има рент-а-кар и кар-шеринг услуги. Спокойно, колите няма да изчезнат, само ще се промени формАта.
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Предлагам ние, българите, да излезем една крачка пред британците и да забраним електрическите автомобили от сега!
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ООН работи! ( преди 4 години )
    След като елиминират автомобилите с ДВГ включително хибридите, следващата стъпка е въвеждане на квоти за електрическите автомобили! Тези мерки бяха решени и планирани още през вече далечната 2010 но всичко се пази в тайна и така ще си остане до последно. Моята информация е надеждна защото имам надеждни източници които черпят инфомацията директно от извора. Тези които сега са вземат книжки ще са последното поколение което ще има възможност да притежава и да кара личен автомобил. Помнете това!