IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортното купе на Mazda няма да е с роторен двигател

Конкурентът на Toyota Supra ще получи мотор SkyActiv с 400 коня

Спортното купе на Mazda няма да е с роторен двигател

Японският производител Mazda все пак ще пусне на пазара ново спортно купе с индекс  RX-9, но то няма да получи роторен двигател, съобщава изданието Jalopnik, като се позовава на свои източници в компанията.

Последният сериен автомобил на Mazda с роторен (Ванкелов) двигател беше ефектното купе RX-8, чието производство беше спряно още през 2012 г. От тогава периодично се появява информация, че японците се готвят да пусне нова спортна кола с такъв мотор, но официално потвърждение на тези планове няма.

Последните информации са, че в компанията действително работят над наследник на RX-8, който логично ще получи името RX-9. Купето обаче ще получи редови 6-цилиндов бензинов мотор, който ще използва фирмената технология на SkyActiv, като мощността му ще е в порядъка на 400 к.с.

Премиерата на новия спортен модел на Mazda ще се състои през 2021 г., а негов основен конкурент на пазара ще бъде друго японско купе - Toyota Supra.

Снимка: Mazda

0 от 500