IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari се съди с анти-допингова организация

Спорът е за името Purosangue, както ще се казва кросоувърът на марката

Ferrari се съди с анти-допингова организация

Компанията Ferrari и благотворителната организация Purosangue Foundation ги чака тежък съдебен процес, след като двете страни не успяха да се договарят за използването на търговската марка, съобщават медиите в Италия.

Антидопинговият фонд Purosangue е регистриран още през 2013 г., което е 5 години преди Ferrari да подаде заявка за името на първия си кросоувър. След като в организацията разбрали за желанието на автомобилния производител да използва името, неин адвокат се свързал с компанията от Маранело и предложил въпросът да бъде решен по мирен път.

Преговори обаче не е имало и сега спорът между Ferrari и Purosangue Foundation ще трябва да бъде решен от съда в Болоня. Юристите на автомобилната компания твърдят, че през последните 5 години антидопинговият фонд не е ползвал търговската марка Purosangue, което означава, че няма ексклузивни права над нея. В същото време от ръководството на благотворителната организация са на обратното мнение и са готови да предоставят доказателство, като едно от тях е сътрудничеството с марката  Adidas.

Първото заседание по делото ще се състои на 5 март. Според последните информации, премиерата на първия кросоувър на Ferrari е планирана за 2021 г., така че двете страни ще имат предостатъчно време, за да постигнат споразумение.

Снимка: Ferrari

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Никой все още не знае как ще изглежда това Ферари. Снимките са плод на нечие въображение както се появяват снимки за много други коли преди да излязат официално.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Добре, че има емблеми за да разбера какво е.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сигурен съм, че ще е страхотна машина, но на външен вид нещо не ме радва. Изобщо дори! Това не е Ферари за което да кажеш, че е такова и хората да се обръщат след него.