IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Seat Leon има функция, с която превъзхожда VW Golf

Някои от асистентите за безопасност са хитро свързани с друга система на автомобила

Новият Seat Leon има функция, с която превъзхожда VW Golf

Новият Seat Leon бе представен само преди дни, но вече спокойно можем да говорим за това, че е най-напредналия технологично, най-безопасен и най-силно свързан автомобил на фирмата. При по-внимателно вглеждане се вижда, че моделът е оборудван с модерно амбиенто осветление, което не се предлага в същата си форма в новите VW Golf и Skoda Octavia.

Снимката показва мястото, в което шофьорската врата на новия Leon се среща с предната колона. Там виждаме една светлинна лента, която покрива цялата ширина на арматурното табло и продължава във вратата, за да създаде красив дизайнерски ефект.

Seat Leon

Още по-важно е, че тук не става дума само за декоративно осветление. Жълтата част от лентата служи като предупредителен сигнал за някои от функциите за асистенция на автомобила, включително тази за слепия ъгъл, за смяната на лента и за предупредителя при слизане. Чиста работа.

Важно е да се обърне внимание, че интелигентното амбиентно осветление се предлага серийно от ниво Xcellence. Seat обяснява, че при желание светлинната лента може да променя цвета си. Когато двигателят бъде стартиран например, пътниците биват посрещнати с меки цветове, докато при превключване в спортен режим цветовете стават по-светли.

Интересното е, че новият Volkswagen Golf 8 не притежава същата интелигентна функция, което е изненадващо с оглед общата електрическа архитектура на платформата. Golf залага на конвенционално изпълнение, при което предупредителният светодиод за слепия ъгъл е в кутията на външното огледало. Същото е и при Skoda Octavia.

Снимки: Seat

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Taka e ( преди 4 години )
    Така е защото екипите на следмодулните разработки на Ауди и Сеат са едни, а на Фв и Шкода други! Разлика има и при отделите, които готвят дизайна! И въобще това че са под една шапка изобщо не означава че в модел с много екстри на Шкода ще се почувстваш като в Ауди,което балканските специалисти развиват. И не, не е преимущество, че на платформа направена за габарити на голф, а3 и леон слагаш по- голям кашон като Октавия :))) Не получаваш повече, а по-малко!!!
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По скоро копират дизайна на Infinity Q30,но ако е по достъпна като цена,защо пък не? :)
  • #12
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Лудогорец ( преди 4 години )
    Крали са дизайна от старата вече мазда 3 и като предница и като табло вътре! Само че това в япония се правеше от 2013-2018 малко са изостанали вагините а
  • #11
    13 rate up comment 4 rate down comment
    F-off ( преди 4 години )
    Светещи лентички....?!?! Кога се очаква да започне да разхвърля салфетки из купето..... ???
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    356 ( преди 4 години )
    Но оригинала си е оригинал.
  • #9
    3 rate up comment 9 rate down comment
    356 ( преди 4 години )
    Първото нещо с което асоциирах визията на този Сеат е новият Форд Фокус - браво, имат вкус за хубавото, затова и германците и испанците го пренасят едва сега в новия си Сеат. Така е с плагиатството донякъде ощетява донякъде ласкае.
  • #8
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    вариатора пак се изака... Супер е Сеатчето - със тези екстри, а и като цяло е много приятна кола в този ценови диапазон.
  • #7
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Сеат - отчаян опит да привлекат вниманието на нискоинтелигантната прослойка от предградията към една практически фалирала компания. Хайде, няма нужда!
  • #6
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Стават досадни настоятелни маркетингови трикове на VAG да представят Октавия като почти Голф. В 21 век сме. Не подценявайте хората! Да оставим тънките седалки, евтината тапицерия и легенената пластмаса. Толкова ли е скъпо да поставите шумоизолация? Шкодите все така шумни и неприятно трополещи. Третокласна стока.
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Определено най красивия Ваг във този ценови клас очаквам с нетърпение след месец Купрата мисля че точно той ще закове Леона като една от най красивите коли на пазара....