IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Seat Leon има функция, с която превъзхожда VW Golf

Някои от асистентите за безопасност са хитро свързани с друга система на автомобила

Новият Seat Leon има функция, с която превъзхожда VW Golf

Новият Seat Leon бе представен само преди дни, но вече спокойно можем да говорим за това, че е най-напредналия технологично, най-безопасен и най-силно свързан автомобил на фирмата. При по-внимателно вглеждане се вижда, че моделът е оборудван с модерно амбиенто осветление, което не се предлага в същата си форма в новите VW Golf и Skoda Octavia.

Снимката показва мястото, в което шофьорската врата на новия Leon се среща с предната колона. Там виждаме една светлинна лента, която покрива цялата ширина на арматурното табло и продължава във вратата, за да създаде красив дизайнерски ефект.

Seat Leon

Още по-важно е, че тук не става дума само за декоративно осветление. Жълтата част от лентата служи като предупредителен сигнал за някои от функциите за асистенция на автомобила, включително тази за слепия ъгъл, за смяната на лента и за предупредителя при слизане. Чиста работа.

Важно е да се обърне внимание, че интелигентното амбиентно осветление се предлага серийно от ниво Xcellence. Seat обяснява, че при желание светлинната лента може да променя цвета си. Когато двигателят бъде стартиран например, пътниците биват посрещнати с меки цветове, докато при превключване в спортен режим цветовете стават по-светли.

Интересното е, че новият Volkswagen Golf 8 не притежава същата интелигентна функция, което е изненадващо с оглед общата електрическа архитектура на платформата. Golf залага на конвенционално изпълнение, при което предупредителният светодиод за слепия ъгъл е в кутията на външното огледало. Същото е и при Skoda Octavia.

Снимки: Seat

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 4 години )
    Голям "новина", на голфа му турили още една лампичка а-ла Pernik tuning style...
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Квичащите самураи защо не си четат и коментират техните полуфабрикати с антична стойност?Не знам какъв трябва да си, за да твърдиш че немците били технологично изостанали,като е точно обратното? Кое точно са измислили жълтите?Лексусите им *** с атмосферни ,мотори. Голям смях, новият мотор на мазда е на 80 години.Пак немски.Хибриди има от 1930.Смешници, паляци,евтинджоси.
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    1234 ( преди 4 години )
    Hyundai i30, i40
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тото ( преди 4 години )
    Това го има при новата Jetta.
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #19 има новата гама двигатели.. да, по-бърза е - като вземеш 2.0 тси с 190 коня и дсг ;) поне моят избор би бил този ако се спра на покупка.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    не разбрах с по хубав двигател ли е? по икономична ли е? по бърза ли е? с лампичките трудно ще ме спечелят.....
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #17 прав си, само за легените се объркА - те са от една азиатска държава..
  • #17
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #14 За кашоните си прав! Всичко при ВАГ са кашони, но има и консервени кутии, тенекии за сирене и най-обикновени пластмасови легени. Това се казва разнообразна моделна гама. От всичко има, само автомобили с надеждност, качество, икономичност и иновативност няма.
  • #16
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хората нови двигатели, технологии, хибриди, водородни коли, електромобилиправят, а от ВАГ се хвалят с нови "технологии" нещо, което свети. По-технологичните им модели са с по-светещи коледни елхи. Цяла статия дори написали по въпроса. Смешници и комедианти, които да отразяват платените "новини" на спонсора...
  • #15
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея от ВАГ още със светещи лентички се занимават