IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota GT86 получи електромотор от Nissan Leaf

Спортното купе стана не само по-екологично, но и по-бързо (ВИДЕО)

Toyota GT86 получи електромотор от Nissan Leaf

Собственик на Toyota GT86 от Германия се сблъска с един от най-разпространените проблеми на модела - необходимостта от основен ремонт на 2,0-литровия атмосферен двигател. Той обаче решил да смени агрегата с електромотор от Nissan Leaf и както се оказва, автомобилът само печели от това, тъй като не само е екологично чист, но и по-динамичен.

Двулитровият двигател с 4 цилиндъра винаги е бил едно от слабите места на Toyota GT86 и Subaru BRZ, но при проблем с него феновете на модела обикновено го сменят с 2JZ или V8 от серията LS. Филип Шустер обаче тръгва по друг път и постява двигател, който няма цилиндри - електромотор от Nissan Leaf от 2014 г.

Стандартната Toyota GT86 ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди, а максималната скорост е 233 км/ч. След преминаването на електричество тези показатели се променят на 5 секунди за ускорение и максимална скорост от 215 км/ч. Видео с първото излизане на готовия автомобил от гаража Шустер публикува на канала си в YouTube.

Всичките 48 акумулаторни батерии на мотора с мощност 188 к.с. са поставени в автомобила. От тях 16 са на мястото на стандартния двигател, 12 на мястото на резервоара, който е премахнат, а другите 20 са на мястото на резервната гума. Скоростната кутия - 6-степенна механична, е запазена.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "...се сблъска с един от най-разпространените проблеми на модела - необходимостта от основен ремонт на 2,0-литровия атмосферен двигател". До тук с надеждността на Тойота.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Какъв е този двигател от Лийф със 188 к.с. от 2014 г.?те едва пуснаха с новата генерация този със 150 к.с. - преди това не беше ли само около 100-110?!
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Кимоното ( преди 4 години )
    Скоро единственото от Койота в колите от Койота ще е ръждата