IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat представи новия Leon

Испанският модел върви по стъпките на VW Golf и Skoda Octavia, но запазва своята индивидуалност

Seat представи новия Leon

Най-популярният и най-важен модел на Seat смени поколенията си. На церемония в щаб-квартирата на испанския производител  в Марторел беше представена новата генерация на хечбека и комбито Leon.

Габаритите на стандартния Leon са дължина от 4368 мм, широчина - 1800 мм и височина - 1456 мм. В сравнение с предшественика си новият хечбек е с 86 мм по-дълъг, с 16 мм по-тесен и с 3 мм по-нисък. Размерите на комбито Leon ST са дължина 4642 мм (+93 мм), широчина - 1800 мм (-16 мм) и височина - 1448 мм (-3 мм). Разстоянието между двете оси и при двата варианта е еднакво - 2685 мм (+50 мм). 

Seat Leon

И ако обемът на багажника на хечбека  си остава същия като при досегашния модел - 380 литра в стандартната конфигурация, но при комбито той е увеличен с 30 литра и достига 617 литра.

Испанците се гордеят с факта, че са разработили напълно новия Leon в Барселона, като са похарчили 1,1 млрд. евро. Моделът върви по стъпките на Volkswagen Golf и Skoda Octavia, които също смениха поколенията си през последните месеци. Трите автомобила са на една и съща платформа, като използват една и съща платформа, както и еднакви мотори и технологии.

Seat Leon

Сходство има и в интериорите. Този на Leon е оборудван с цифров приборен панел с размер 10,25-инча, както и централен тъч-скрийн на мултимедийната система с диагонал 8,25 или 10 инча. Предвидено е управление с жестове или гласови команди, поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, безкабелно зарядно за смартфони, вградена SIM-карта за връзка с хранилище на информация и фирменото приложение  SEATConnect. 

От компанията посочват, че новият Leon е първия за марката пълноценен "конектед-кар", тоест автомобилът имат постоянна високоскоростна връзка с интернет, която осигурява разширения функционални възможности. За безопасността на автомобила отговарят голям брой системи, сред които адаптивен круиз-контрол и система за управление на шасито, която автоматично се настройва спрямо условията на пътя.

Seat Leon

Бензиновата гама на новия Seat Leon включва 1,0-литрови турбомотор с 3 цилиндъра, развиващи 90 и 110 к.с., 1,5-литрови със 130 и 150 к.с., както и 2,0-литров със 190 к.с. Всички те, без тези с 90 и 190 к.с., се предлагат и като част от "умерена" хибридна система с 48-волтов стартер-генератор. Тези версии ще се съчетават само с роботизирана DSG-скоростна кутия

Дизеловият двигател е 2,0-литров със 115 или 150 к.с. За новия Leon е предвиден е 1,5-литров TGI със 130 к.с., който работи на газ, както и хибридна версия на основата на 1,4-литров бензинов мотор. Тя развива 204 к.с., като позволява пробег от 60 км само на ток, използвайки батерия с капацитет 13 кВт/ч.

Още снимки - вижте в галерията.

Предишните три поколения на Seat Leon бяха разпродадени в тираж от над 2,2 млн. бройки. Четвъртата генерация ще се появи на пазара в Европа през април, като цените на модела все още не са обявени.

Снимки: Seat

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не знам как някой от ВАГ може да подходи с любов към кола. Там всичко е просто бизнес. Както Пийх казва - колкото повече въдици, толкова повече риба.
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Най красивия ВАГ ( преди 4 години )
    Към колата е подходено наистина с любов за разлика от Голф дори само за надписа Леон отзад Сеат са изпробвали повече от 40 различни варианти преди да изберат кои да остане
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Интериор ( преди 4 години )
    Интериорът как позна ,че е ужасен по две тъмни снимчици?Пусни си видео във тубата има вече ревю на аутобилд и там го показват отблизо ......Тъкмо това гледам и дори немците признават ,че новия Голф е просто фейслифт на седмицата е Леона е наистина нов автомобил...*** както винаги отваря две снимки поглежда и почва да плюе...Егати жлъчта
  • #3
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Този интериор е ужасен. Изглежда като меню от компютърна игра от 1999 година.
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    За комбито мисля ,че се е получило доста добре Голф 8 си е просто грозен сравнение с това единствено новата Октавия е близко но тя изглежда по изчистено тук дизайна е много по агресивен с остри линии...Добра работа както винаги Сеат
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    " Трите автомобила са на една и съща платформа, като използват една и съща платформа..."!??!?!