IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Seat напусна, за да отиде в Renault

Лука де Мео преговаря за раздяла с VW Group

Шефът на Seat напусна, за да отиде в Renault

Главният изпълнителен директор на Seat - Лука де Мео, напуска поста си и ще бъде заместен временно от финансовия директор на испанския производител Карстен Исенсее, съобщиха от компанията. Малко след това беше уточнено, че Де Мео се оттегля по собствено желание, като за момента остава част от структурите на Volkswagen Group.

Не е тайна обаче, че роденият в Милано топ-мениджър е основният кандидат за поста главен изпълнителен директор на Renault. Френският производител търси заместник на отстранения през октомври Тиери Болоре. Проблемът пред Де Мео е, че има клауза в договора си с VW Group, която не му позволява да започне веднага работа при някой от конкурентите.

"Все още няма споразумение за това, колко време ще трябва да мине, преди Де Мео да поеме управлението на Renault. Предстоят преговори с ръководството на VW Group, тъй като Де Мео знае много от тайните на групата", коментира прeд агенция Reuters източник, запознат със случващото се. Самият Де Мео не коментира оттеглянето си, както и бъдещите си планове.

Въпреки това, назначението на 52-годишния италианец във френската компания изглежда само въпрос на време. В Renault той ще има задача да се справи със сътресенията, предизвикани от ареста на бившия главен изпълнителен директор на алианса Карлос Гон, които доведоха до сериозен разрив в отношенията на френската компания с нейния основен партньор Nissan.

Снимка: Seat

 

0 от 500