IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилен проблем с новия iPhone 11

Компанията-производител е засипана с жалби от недоволни клиенти

Автомобилен проблем с новия iPhone 11

Собственици на новия iPhone 11  масово засипват компанията Apple с жалби за работата на техните устройства с интерфейса Apple CarPlay.  При това проблемите са няколко - част от тях засягат засягат само iPhone 11 и iPhone 11 Pro, а друга е свързана с работата на системата CarPlay в автомобилите на BMW и Mini.

Във всички жалби от притежатели на новите  iPhone 11 и iPhone 11 Pro посочват, че смартфонът има сериозни трудности при включването му към автомобила чрез системата Apple CarPlay. Това става както при свързване с кабел, така и без кабел. Симптомите са еднакви - след активация си устройство започва да се "бъгва", а приложенията се активират с огромно закъснение (или изобщо не тръгват). 


Apple CarPlay

Големият проблем е, че самите "айфони" се нагряват, като според някои собственици до такава степен, че да не могат да се държат в ръка. След това се появява съобщение за висока температура и устройството само се изключва с цел безопасност. Същите проблеми се срещат, макар и доста по-рядко, с iPhone 8 и iPhone XS.

Отбелязва се още, че всичко това не се случва спонтанно, а само след включване на навигациите Google Maps или Waze. Това показва наличието на някаква грешка в съвместимостта на iOS 13 c навигационния сервиз на Google, но самата компания Apple официално отрича наличието на проблем и препоръчва смартфонът да бъде върнат към заводските му настройки.


Apple CarPlay


Другият глобален проблем при новите  iPhone 11 и iPhone 11 Pro засяга използването им в автомобили Mini и BMW (най-вече моделите Х1 и Х2) с медийна система от поколение ID 6.0. Потребителите масово съобщават за проблеми със звука, когато устройството е включено по протокола Wireless CarPlay. В някои случаи системата само прескача от една песен на друга, а понякога мултимедията просто забива.

Компанията Apple вече призна за подобни проблеми с iPhone 11 и Wireless CarPlay, като обяви, че вината не е на мултимедийните системи на автомобила, но така и не предложи някакво решение. Съобщено беше само, че потребителите, които са успели да си качат версията iOS 13.3.1 beta 2 (засега тя е само тестова), нямат проблем с работата на устройствата си.

Снимки: BMW

0 от 500