IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes направи гаф с личните данни на клиентите си

Приложение за смартфон разкри информация за собствениците на автомобили от марката

Mercedes направи гаф с личните данни на клиентите си

Технологиите, които са интегрирани в новите автомобили, имат за цел да улеснят собствениците им. Сега те имат възможност да отворят колата си с помощта на приложение за смартфон, а също така и да използват интернет-мръзка с интегриран модул Wi-Fi. Това обаче крие някои рискове и в това се убедиха собственици на автомобили на  Mercedes-Benz.

Двама от тях се оплакаха в социалните мрежи, че приложението Mercedes Me дава сведения за други собственици на коли на марката. След срив в системата са били разкрити имената им, техните телефонни номера, както и последното местонахождение на автомобилите им. 

Mercedes Me

За щастие, приложението не е съобщило местоположението на машините в реално време, а също така не е имало как да отключи колите и да стартира двигателите им.

От компанията признаха за гафа, който се е случил миналия петък. Самото приложение е блокирало за известно време. Според представител на производителя, проблемът е засегнал едва 1% от клиентите на марката и е бил остранен много бързо.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500