IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лимузината Big One струва колкото три G-Class

Луксозният всъдеход е изграден на базата на Mercedes-AMG G 63

Лимузината Big One струва колкото три G-Class

В Германия се продава уникална лимузина, в чиято основа е всъдеходът Mercedes-AMG G 63. Автомобилът е произведен още през 2017 г. по поръчка на компанията AutoSeredin, която сега иска за него 499 000 евро.  За сравнение, актуалната G 63 струва малко над 150 000 евро.

Лимузината е запазила стандартния двигател за модела - 5,5-литров V8 с две турбини, който развива мощност от 571 к.с. и работи със 7-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Моторът обаче е единственият основен агрегат, което е останал в оригиналния си вариант.

Mercedes-AMG G 63 Big One

С помощта на ателието FAB Speed каросерията на всъдехода е удължена със 75 см, като това се е отразило на мястото за краката на пасажерите на втория ред седалки. Вратите също са увеличени, поставена е и допълнителна преграда зад шофьора. Отзад вече има две луксозни кресла, като пред тях е вградена огромна централна консола, а на стената пред лицата на пътниците  е поставена пълен набор на мултимедийна апаратура Apple и висококачествена аудиосистема.

Известното е, че са произведени само 10 такива всъдеходни лимузини, като конкретно тази има пробег от 1000 км. Машината е използвана от създателите си за демонстрации, като именно тя е изложена от FAB Speed на автосалона в Женева през 2017 г.

Още снимки: Вижте в галерията.

Снимки: AutoSeredin

0 от 500