IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler реши как G-Class ще стане икономичен

Всъдеходът на Mercedes със сигурност ще получи електрическа версия

Daimler реши как G-Class ще стане икономичен

С какво се асоциира култовият "Гелендваген"? Най-вероятно с аеродинамика на тухла и огромни разходи за гориво. Последното обаче ще отпадне от списъка, тъй като Mercedes-Benz е готов с решение, което ще направи всъдехода максимално икономичен.

Шефът на отдела за  цифрови разработки Саша Паленберг съобщи в Twitter, че новият главен изпълнителен директор на Daimler - Ола Каллениус, вече е обещал появата на електрическа G-Class. Това е станало по време на конгреса Automobilwoche ("Автомобилна седмица"), като според Калениус това е единственият начин, да бъде съхранен култовият модел.

Mercedes

Традиционно G-Class е сред най-скъпите модели на германската марка, като цените му стартират от 150 000 евро. Електрическата модификация ще струва още повече, като тя ще получи индекс EQ, с който се обозначават автомобилите на Mercedes на ток.

Някои компании вече успяват да да превърнат всъдехода в електромобил. Например, Kreisel Electric замени двигателя с вътрешно горене с електромотор с мощност 480 к.с., който позволява ускорението от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди и изминаване на 300 км. с едно зареждане на батериите. Една от тези машини е собственост на холивудския актьор Арнолд Шварценегер.

Снимки: Motor1 

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бул Гер ( преди 4 години )
    Как ще го направят икономичен. Ми като му пуснат ток. Още 500 кила да го натварят с жици и батерии, тоя слон ще ги понесе. А на тоя DAM, знаеш ли в кое предаване, обясняваха за аеродинамиката на Ж-ечкоо,хладилникчерен мат с 585конча май беше последно. Пръц, карай там квот караш и без друго тези от аутотрагедия, достатъчно се излагат, ай чао...
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И G клас става ***... RIP Mercedes!
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Къде да дойда селянино? Чакам предложение къде точно и ако разхода е над 15/100 ще ти навра кюнеца на това подобие на кола там където слънце не те огрява. Казвай къде и кога да идвам!
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Dam ( преди 4 години )
    До селянина дето каза, че под 15 не пада:Ела да те повозя ***, обаче ако разходът е под 15, ще те вържа зад г класата да тичаш по жълтите павета после, съгласен ли си?
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Който купува такава кола, разхода не го интересува.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    тъжно батките ще те трябва да ходят с електро палки вместо бухалки няма да има екшън света се променя към по лошо
  • #3
    7 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те първо да го направят да прилича на кола, а после да мислят за другите глупости! Ще надминат Лада Нива по запазване на грозната кубична форма. Дори Ладата изглежда по-симпатична от това кубче.
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По 15 не пада. Това ли е приличният разход или разхода на масло имаш предвид?
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Dam ( преди 4 години )
    Абе чак огромни разходите за гориво не са. Г500 си харчи съвсем прилично и градско и извънградско. Само след 160 се вдига малко разхода заради не дотам добрата аеродинамика.