IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQC се оказа с проблем в окачването

Връщат в сервиза 1700 бройки от електромобила, преди да е започнала продажбата му

Mercedes-Benz EQC се оказа с проблем в окачването

Mercedes-Benz започна производството на електрическия кросоувър EQC през май тази година и още преди да са започнали редовните му доставки на крайните клиенти, автомобилът ще бъде върнат в сервиза, съобщиха местните медии.

Точният брой на произведените кросоувъри, както и колко ще бъдат изтеглени, още не е известен. По неофициални данни обаче, в сервиза ще бъдат върнати най-малко 1700 бройки от електрическия модел.

Причина за сервизната акция е, че един от болтовете в диференциала на предното окачване не е достатъчно здрав. Поради дефект той може внезапно да се счупи, което ще доведе до загуба на контрол и значително ще увеличи риска от създаването на аварийна ситуация.

Електромоторите на EQC развиват 402 к.с. и 760 Нм въртящ момент, като се захранват от батерии с капацитет 80 кВт/ч. Благодарение на това, кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди и развива максимална скорост от 180 км/ч. Пробегът с едно зареждане варира между 445 и 470 км.

0 от 500