IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европа получава най-мощната версия на BMW 3-Series

Модификацията M340d ще се предлага като комби и седан

Европа получава най-мощната версия на BMW 3-Series

Компанията BMW потвърди слуховете, които се носеха от известно времe и ще пусна на пазара в Европа най-мощната дизелова версия на новото поколение на BMW 3-Series, подготвена от подразделението M Performance. Става дума за  M340d, която ще се предлага не само като комби, както се предполагаше, но и като седан.

Публикуваните снимки са взети от онлайн-конфигуратора на модела и показват два седана и едно комби, чийто дизайн е идентичен с аналогичния модел в бензиновата версия M340i. Тя обаче се предлага и със задно предаване, докато най-мощният дизелов вариант ще бъде достъпен само със задвижване на четирите колела - системата xDrive. 

BMW M340d

Под капака на автомобила е поставен 3,0-литров редови двигател с 6 цилиндъра, развиващ мощност от 340 к.с. Максималният въртящ момент на мотора е увеличен до 700 Нм. Съобщава се, че седанът BMW M340d xDrive ще харчи между 5,3 и 5,7 л/100 см, докато при комбито тези показатели се покачват с 0,1 литра. 

Ускорението от 0 до 100 км/ч при седана ще отнема 4,6 секунди, докато при комбито времето ще е 4,8 секунди заради по-голямото тегло. И двете версии ще имат електронен ограничител на скоростта, програмиран да се задейства при скорост от 250 км/ч.

BMW M340d
Снимки: Carsweek

0 от 500