IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 коли на старо, които собствениците им не сменят по 15 години

В челото на класацията на iSeeCars попадат автомобили само от 3 марки

Специалистите от изданието iSeeCars направиха класация на най-надеждните автомобили на старо, които собствениците им не бързат да сменят минимум 15 години. Анализирани са над 350 000 сделки за покупко-продажба на коли втора употреба през периода от 1984 до 2004 г. и е установено, че с най-голямо доверие се ползват моделите на 3 японски марки.

В Топ 15 попадат 10 модела на Toyota, четири на Honda и един на Subaru. Техните собственици ги ценят заради надеждността им, евтиното обслужване и малкото повреди. Статистиката показва, че само един от 13 жители на САЩ (7,7%) не сменя автомобила си в продължение на 15 и повече години. В галерията долу след името на модела е посочен процентът автомобили от него, които са останали в ръцете на първия си собственик над три петилетки.

 

Автомобилите, които най-дълго се задържат у един собственик (ГАЛЕРИЯ):


Що се касае до американските производители, тук най-добре се представя  Chevrolet с пикапа си Colorado - 10,3%. При спортните модели лидер е Audi S4 - 7,9%. Най-продаваният американски автомобил в историята - Ford F-150, постига едва 5,9%, но все пак изпреварва модели като Jeep Cherokee - 3,8%,  Jeep Grand Cherokee -  4,5% и Jeep Wrangler - 4,6%.

 

0 от 500
  • #13
    5 rate up comment 29 rate down comment
    choko ( преди 4 години )
    Само ми е чудно как Тойота продават толкова много, като си ги карат по 15г. Нещо ме съмнява тази класация!
  • #12
    36 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Старите коли в много отношения са по хубави. Най добри са старите Land Cruiser без никаква електроника. Железни машини. Не случайно и до днес Toyota продължава да произвежда някой модели за пазарите в Африка близкия изток и Австралия.Land Cruiser 76 V8 diesel с ръчна трансмисия. Това и истината. Слагаш му един як Lift kit, големи гуми, стомани ролбари и брони отвсякъде, лебетка, палатката на покрива... Хората с такива правят околосветски пътешествия из най пресечените терени на планетата.
  • #11
    36 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поредна статия за САЩ, неприложима за България. Тук 50% от населението кара 25 годишни коли, купени когато са били на 10 години.
  • #10
    40 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    8- ми , защо да сменяш кола ,кято не ти прави проблеми само сменяш консумативи , сипваш гориво и караш! Но ако колата ти създава проблеми със скорстна кутия на 50 хил. км , ако трябва да правиш ремонт на двигател на 80 хил. км. , колко време ще е държиш и ще я караш???
  • #9
    38 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 От кои премиум марки? От онези, които са на платформи и с двигатели на Дачия, Рено, Пежо и Шкода ли? Само цените са им премиум и нищо друго!
  • #8
    34 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #6 На колите за реднеците пише Made in Germany! Ти си живото доказателство селски, каращ ТДИ нов внос.
  • #7
    42 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не може да бъде! Тез що не се допитаха до ТЮФ, АДАК, АБ, АМС, Декра, Форумната *** и още знайни и незнайни лъжци и манипулатори? В хАмерика нямат ли си АутоБилд да им прави класациите и тестовете?
  • #6
    5 rate up comment 34 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Коли за реднеци.
  • #5
    36 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Време ти е да почнеш да ни разправяш за немските таралясници дето си ги имал и си минал с тях милиони км. и нищо не се е чупело и даже горивото са го връщали, а после дакажеш за японските коли "които си имал" и те са се чупели непрекъснато. Репертуара ти ни е вече познат ВАГи-наторе!
  • #4
    37 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Когато фактите говорят, ТЮФ и другите платени немски измамници трябва да мълчат! Между другото, ако на някой не му се вярва може да погледне сайтовете с автомобили на старо и сам да се убеди, че марките от статията държат най-високи цени и трудно се намират, защото хората трудно се разделят с колата, която не им създава ядове.