IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 коли на старо, които собствениците им не сменят по 15 години

В челото на класацията на iSeeCars попадат автомобили само от 3 марки

Специалистите от изданието iSeeCars направиха класация на най-надеждните автомобили на старо, които собствениците им не бързат да сменят минимум 15 години. Анализирани са над 350 000 сделки за покупко-продажба на коли втора употреба през периода от 1984 до 2004 г. и е установено, че с най-голямо доверие се ползват моделите на 3 японски марки.

В Топ 15 попадат 10 модела на Toyota, четири на Honda и един на Subaru. Техните собственици ги ценят заради надеждността им, евтиното обслужване и малкото повреди. Статистиката показва, че само един от 13 жители на САЩ (7,7%) не сменя автомобила си в продължение на 15 и повече години. В галерията долу след името на модела е посочен процентът автомобили от него, които са останали в ръцете на първия си собственик над три петилетки.

 

Автомобилите, които най-дълго се задържат у един собственик (ГАЛЕРИЯ):


Що се касае до американските производители, тук най-добре се представя  Chevrolet с пикапа си Colorado - 10,3%. При спортните модели лидер е Audi S4 - 7,9%. Най-продаваният американски автомобил в историята - Ford F-150, постига едва 5,9%, но все пак изпреварва модели като Jeep Cherokee - 3,8%,  Jeep Grand Cherokee -  4,5% и Jeep Wrangler - 4,6%.

 

0 от 500
  • #33
    6 rate up comment 34 rate down comment
    Asd ( преди 4 години )
    Карам си голфа вече 14г и върви като пушка .Японските пред блока на по 5г изгниха вече
  • #32
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до#29: виждам, че четенето с разбиране не ти е сила. И айде малко по-лекичко с изхвърлянията - няма никакъв шанс точно ти да ми осигуряваш работното място, велики предприемачо, който не може да разбере 2 изречения на кръст и веднага скача с първосигналните обобщения. Но да - виждам, че правилно си се разпознал в предишния ми коментар.
  • #31
    26 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Honda много здрави а за немските след 2006 нищо не стават
  • #30
    35 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    От изброените 3 марки само Тойоти и Хонди съм имал и имам. Невероятно здрави и надеждни автомобили. Купуваш и се радваш на живота. Нямаш грижи, нямаш проблеми, не те оставят на пътя и не си абонат на сервизите. Истински богатите хора (не само с пари, а с други неща, които не се купуват) ценят времето си и не се занимават с коли, които им го губят!
  • #29
    18 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колко "изненадваща" статистика. вие от гъол бг какво очаквахте - опел, VW и фиат ли....
  • #28
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #29 Ти твоята селения няма как да я прикриеш обаче. Комплексарщината също! #28 не пише за нови коли, но малкото ти селско мозъче, няма как да го разбере.
  • #27
    23 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #28 Ако следиш продължителните тестове, няма как да не си забелязал, че не всички коли при правилна и добра поддръжка издържат, дори километрите от гаранцията, а за повече и дума не може да става. Дори излизат дефектни от заводите, производителя знае за проблемите и кара или се мъчи да накара купувачите да плащат. Има и на обатния полюс. Тойота например прави БЕЗПЛАТНИ сервизни акции на над 10-годишни коли, ако се установи, че някъде, нещо може да се развали.
  • #26
    26 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доста се забавлявам с коментари на хора, които смятат, че закупуването на кола (или на други вещи) на момента прикрива безобразната им селяния и изведнъж новият горд собственик се издига над всички, които нямат като неговата мега-специална премиум каляска (нямам предвид непременно немска) .А по темата - като цяло наистина японските автомобили са много надежни (говоря от опит), но истината е, че всяка кола би издържала много повече, ако се кара нормално и се поддържа съвестно.
  • #25
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Симо ( преди 4 години )
    Карам само тойота и найстина са много здрави няма спор
  • #24
    25 rate up comment 0 rate down comment
    ASD ( преди 4 години )
    До #25 : Това, което си написал е най- точния и смислен коментар, който съм чел в последно време. Поздравления!