IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 коли на старо, които собствениците им не сменят по 15 години

В челото на класацията на iSeeCars попадат автомобили само от 3 марки

Специалистите от изданието iSeeCars направиха класация на най-надеждните автомобили на старо, които собствениците им не бързат да сменят минимум 15 години. Анализирани са над 350 000 сделки за покупко-продажба на коли втора употреба през периода от 1984 до 2004 г. и е установено, че с най-голямо доверие се ползват моделите на 3 японски марки.

В Топ 15 попадат 10 модела на Toyota, четири на Honda и един на Subaru. Техните собственици ги ценят заради надеждността им, евтиното обслужване и малкото повреди. Статистиката показва, че само един от 13 жители на САЩ (7,7%) не сменя автомобила си в продължение на 15 и повече години. В галерията долу след името на модела е посочен процентът автомобили от него, които са останали в ръцете на първия си собственик над три петилетки.

 

Автомобилите, които най-дълго се задържат у един собственик (ГАЛЕРИЯ):


Що се касае до американските производители, тук най-добре се представя  Chevrolet с пикапа си Colorado - 10,3%. При спортните модели лидер е Audi S4 - 7,9%. Най-продаваният американски автомобил в историята - Ford F-150, постига едва 5,9%, но все пак изпреварва модели като Jeep Cherokee - 3,8%,  Jeep Grand Cherokee -  4,5% и Jeep Wrangler - 4,6%.

 

0 от 500
  • #23
    37 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Страхотни автомобили са изброените. И не е вярно, че бедни ги карат и такива, които нямат пари. Погледнете им цените какви са били, като нови и елате пак да разправяте, че бедни са ги купили. Бедняците купуват нов внос премиуми, за да се фукат. Умните и богати си купуват кола, която да им върши работа и си я държат докато им служи безпроблемно.
  • #22
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Маняк ( преди 4 години )
    Селяните в България трудно ще го разберат това.Сега някой каза скучни били , можел да си позволи по-яка кола , ако наистина можеш ще си вземеш втора спортна кола за удоволствие , не виждам къде е удоволствието на караш примерно 25 годишно бмв или мер 150 коня(както повечето селяци) нито върви , нито става за дрифт с обикновен диф Така че е добре да излизате от филма лека полека , ама мисля трудна работа...ОТделно японците също имат премиум марки , който може да си ги позволи и пак са по-надеждни
  • #21
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Четвърти анонимен ( преди 4 години )
    Елементарно, влезте в която и да е автоморга в Япония, най много 5-6 европейски коли, останалото японски.
  • #20
    10 rate up comment 45 rate down comment
    пепе ( преди 4 години )
    Собствениците не Тойота и Хонда да скучни хора, които биха карали дори и хладилник на колела. Единствената им болка в живота, е страха да не им се развали безценния хладилник на колела.
  • #19
    6 rate up comment 27 rate down comment
    Туранага Сам ( преди 4 години )
    Тази статия е спонсорирана от Япония
  • #18
    26 rate up comment 4 rate down comment
    otkachalkata ( преди 4 години )
    #15 chokoЛесно е ... заблудените ВАГ маниаци се осъзнават и си купуват тойота, хонда и субару :)
  • #17
    29 rate up comment 6 rate down comment
    охо бохо ( преди 4 години )
    Ами правилно Тойотите са с най-силно присъствие в класацията. Моята е на 200 хил км ... само консумативи и гориво....Преди това съм имал и други марки и немски и френски и винаги е било минимум 2000лв за ремонти всяка година(без консумативите). Никога повече немски автомобил.
  • #16
    13 rate up comment 34 rate down comment
    пацо ( преди 4 години )
    Ясно че ще ми наблъскате минусите, но когато човек е посредствен се задоволява с малко. Когато не си амбициозен и взимаш малко пари гледаш всичко да ти върши работа и да не влагаш много усилия. Вижте ги как изглеждат, прости евтини и явно здрави, но безлични. Един съсед кара Форестър вече 10г и не го сменял за нищо на света, строител, май колата не я е мил никога, сива и мръ//сна. Когато изкарваш кинти искаш да си угодиш, взимаш нови модели с екстри, сменяш ги да опиташ нещо ново и т.н.
  • #15
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Трети анонимен ( преди 4 години )
    Елементарно, влезте в която и да е автоморга в Германия и вижте от 100 коли колко са японски, 5-6. Останалото е Фиат, Опел, ФВ, и т.н.
  • #14
    37 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Японските автомобили не се повреждат до като немските висят само по сервизите.