fallback

Самоускоряващи коли на Tesla причиниха над 100 катастрофи

Властите САЩ разследват инцидентите, при които са пострадали 52 човека

Националната администрация за безопасност на движението в САЩ (NHTSA) започна проверка по жалбите на 127 собственици на коли на Tesla, които се оплакват от "внезапно и преднамерено ускорение" на техните електромобили. Проблемът, който е причинил повече от 100 катастрофи,  е открит при Model S, Model X и Model 3. 

В жалбите са посочени уникалните идентификационни номера на 123 електромобила. Сред тях са Model S (2012–2019), Model X (2016-2019) и Model 3 (2018-2019). Всички тези автомобили са започнали внезапно ускорение, като не са се подчинили на действията на водача. Така се е стигнало до 110 катастрофи, при които са пострадали 52 човека.

Сега отделът зо разследване на дефекти на автомобили (ODI) ще трябва да даде оценка на изложените в жалбите факти, за да прецени дали да ги приеме или отхвърли. Ако те бъдат приети, NHTSA ще стартира разследване, в което ще бъдат включени и представители на Tesla.

Проблемите с моделите на Tesla най-често са свързани със системата Autopilot. Заради нейното име водачите не я приемат като по-усъвършенствана версия на круиз-контрола, а като пълноценен комплекс за безпилотно движение. Затова те често пренебрегват елементарни правила за безопасност, като дори махат ръцетеси от волана, а това е нещо, което Tesla препоръчва да не се прави.

Снимка: Tesla

fallback
  • #2
    112 ( преди 4 години )
    Какъв Distronic , двете системи са несъпоставими. Космос срещу каменната ера...
  • #1
    Ха ( преди 4 години )
    Сядаш в кошницата и си чисто камикадзе ! Не мерси ! Колкото и да ми я величаят разни разбирачи фактите са си факти.
fallback
Последни