IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Tesla ще "разговарят" с пешеходците

Това ще става чрез специални външни високоговорители

Моделите на Tesla ще

В Twitter акаунта си шефът на Tesla Илон Мъск публикува съобщение за нова функция в моделите на компанията. Очаква се електрическите автомобили да бъдат оборудвани със специални външни високоговорители, които ще им позволят да общуват с пешеходците.

Всички подробности за новата технология засега се пазят в тайна. Изданието Engadget посочва, че използвайки тази функция, водачът ще може да общува с другите участници в движението или пешеходците, без да отваря прозорци. Освен това Мъск не посочва кога новата функция ще стане достъпна.

Engadget припомня също така, че наскоро Мъск обяви, че моделите на Tesla ще получат възможността да променят звуковия сигнал от клаксона и звука на движение при ниски скорости, за да предупреждават пешеходците. Сред звуците за избор са тропот на конски копита и блеене на коза, които собственикът на автомобила ще може да изтегли от интернет.

Tesla

Преди няколко месеца Tesla пусна глобална актуализация на  мултимедийната система, която позволява, наред с други неща, в салона на автомобилите да се гледат видеоклипове от YouTube и Netflix, и да се играят компютърни игри. Миналата година пък беше въведен и нов специален режим Dog Mode, който позволява на собствениците на моделите на Tesla да оставят домашните си любимци без надзор в салона, като системата осигурява оптималната температура за питомниците.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    васо ( преди 4 години )
    Най-добре да си говорят с пърдежи.Оригинално, по американски.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 4 години )
    Моделите за българския пазар ще бъдат с допълнителни реплики:"Мръдни, бе! Ти ееееа майкята!""Къде пресичаш, бе! Пустин.як!""Нема ли тротоари, ега се скапеш!"Плюс това пръскалките ще могат да завиват чрез джойстик, за да пръскат пешеходците.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Баси якото! Значи ще мога да псувам по високоговорителите тарикатчетата на пътя без да отварям джамовете. Това наистина кефи! Одобрявам!