IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW спира i8 през април

Баварците се насочват към изцяло електрически модели

BMW спира i8 през април

Компанията BMW се готви да спре производството на хибридните си спортни модели i8. Купето се появи още преди 6 години, а кабриолетът - преди малко повече от 2. По данни на британското издание Autocar, поръчки за двата автомобила ще се приемат до края на февруари, а производството им ще спре през април.

Самият модел представлява продължение на прототипа Vision EfficientDynamics, показан още през 2009 г., така че концепцията му е доста остаряла. Той се задвижа от 1,5-литров бензинов турбодвигател и електромотор със съвкупна мощност 374 к.с.

BMW i8

Във Великобритания дилърите на BMW започнаха да свалят цените на модела, като същото се очаква и на други пазари. В Европа хибридното купе струва около 140 000 евро, а кабриото е с около 10 000 евро по-скъпо. 

Все още няма яснота какъв автомобил ще смени i8 на конвейера, но има слухове, че това ще е изцяло електрически модел, който ще се конкурира с Tesla Roadster и Audi R8 e-tron. 

BMW i8

Снимки: BMW

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    АйТри ( преди 4 години )
    Ще сменят ай осмицата с ай-де-бе, само за мъже. Това ще е всъщност изета с електромотор, боядисана в розово. Клиентите на беенве ще са супер доволни да се преобличат в рокли и да си слагат червило в такъв автомобил.